Karin Slaughter oduševila čitatelje u Zagrebu!

karin-slaughter karin-slaughter


ZAGREB, 18. lipnja 2015. U društvu novinarke i spisateljice Tanje Tolić, te urednice Bojene Franić i prevoditeljice Lidije Škarice, svjetska zvijezda kriminalističkog romana Karin Slaughter sinoć je u organizaciji nakladničke kuće Znanje u prostoru Zagreb Eye vidikovca posjetiteljima predstavila serijal knjiga Atlanta koje govore o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu. Karin Slaughter nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera. Prodaja njezinih knjiga dosegla je 30 milijuna primjeraka, a prevedene su na više od trideset jezika.


Susretljiva Karin posjetiteljima promocije otkrila je da svoje priče piše na temelju novinskih izvješća i fikcije, te da je na pisanje trilera potaknula želja da prouči utjecaj koji kriminal i zločin ostavlja na ljude, kako žrtve tako i promatrače. „Kad sam bila dijete u Atlanti su se počela događati serijska ubojstva djece koja su tad bila moje dobi. Iako su žrtve uglavnom bili tamnoputi dječaci, kod roditelja je nastao sveopći strah i odjednom više nisam smjela ići van niti raditi stvari koje su mi do tad bile normalne. To mi je otvorilo novu perspektivu i shvatila sam da se loše stvari mogu dogoditi i djeci, osobama koje poznajem ili meni samoj, što me na neki način promijenilo“, navela je Karin kao razlog koji ju je potaknuo da piše o utjecaju zločina na ljudsku psihu.


Autorica je otkrila ponešto i o izdavačkoj kući Slaughterhouse čija je suvlasnica, te putem koje pomaže mladim neafirmiranim spisateljicama kriminalističkog žanra. Kao razlog nastanka Slaughterhouse izdavačke kuće, Karin je navela činjenicu da se unatoč svemu u svijetu izdavaštva od žena očekuje da pišu ljubiće i romane o pletenju i mačkama, a ne napete trilere. Tako je otkrila i neke autorice čiji naslovi su prevedeni u Hrvatskoj: Chevy Stevens (Nestala bez traga, Znanje 2013.), Ursula Poznansky (Bog podzemlja, Znanje 2014.) i Hannah Kent (Agnesina ispovijed, Znanje 2014.).


Nakladnička kuća Znanje dosad je objavila četiri njezina romana iz serijala o specijalnom agentu Willu Trentu: Triptih (Tryptich, 2007.), Krhotine (Fractured, 2008.), Postanak (Undone, 2010.) i Slomljena (Broken, 2011.), a tijekom promocije autorica je najavila i sljedeći roman serijala Duboki pad (Fallen, 2012.), koji u hrvatskom prijevodu dolazi u srpnju ove godine. Do kraja godine je u planu i prijevod šestog romana serijala Atlanta Criminal (2013.).


Karin Slaughter će se još danas, 18. lipnja u 19 sati družiti s čitateljima i potpisivati knjige u Tisak media multimedijalnoj knjižari u Gajevoj ulici br. 2.Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak