Karin Slaughter u Zagrebu!


karin-slaughter
ZAGREB, 3. lipnja 2015. Karin Slaughter, vrhunska američka spisateljica čiji romani su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta posjetit će Zagreb 17. i 18. lipnja 2015. godine i gostovati na književnoj večeri u srijedu, 17. lipnja u 20 sati u prostorima Zagreb Eye vidikovca, te na potpisivanju knjiga i druženju s čitateljima 18. lipnja u 19 sati u Tisak media multimedijalnoj knjižari u Gajevoj ulici br. 2.


Karin Slaughter nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera. Prodaja njezinih knjiga dosegla je 30 milijuna primjeraka, a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. Znanje je zasad objavilo četiri njezina romana iz serijala o specijalnom agentu Willu Trentu Triptih, Krhotine, Postanak i Slomljena a do kraja godine su u planu još dva: Duboki pad i Criminal. Čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom serijala Triptih, za koji su filmska prava prodana producentskoj kući Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih Lovaca na glave, a za roman Krhotine (Fractured, 2008.) dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.


Osim serijala Will Trent/Atlanta, Karin Slaughter autorica je svjetskih uspješnica Blindsighted (Zaslijepljena), Kisscut, A Faint Cold Fear, Indelible, Faithless, Skin Privilege. Napisala je i crnohumorni kratki roman Martin Misunderstood, te uredila antologiju kratkih priča Like a Charm. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.


Osim zavidnog broja književnih uradaka, autorica je poznata po tome što je suosnivačica izdavačke kuće Slaughterhouse u Nizozemskoj kojoj je cilj pronalaženje novih književnih nada. Karin Slaughter otkrila je mnoge mlade književne talente među kojima su i Ursula Poznansky (Bog podzemlja) i Chevy Stevens (Nestala bez traga). Također je pokretačica kampanje „Save the Libraries“ kojom pomaže sačuvati knjižnice u Atlanti.Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak