Knjiga o mačku koja puni knjižare i ne skida se s top lista bestselera

551941_276201945822953_517638199_n

James je ulični svirač koji jedva spaja kraj s krajem. Bob je ulični mačak koji traži topli kutak. Kad se James i Bob sretnu, sklapaju nezaboravno prijateljstvo koje je očaralo čitatelje od Tajlanda do Turske. Knjiga A Street Cat named Bob autora Jamesa Bowena je međunarodna senzacija koja je 52 tjedna za redom bila na engleskim bestseler listama te je rasprodana u 26 država diljem svijeta.

Sada su James i Bob spremni podijeliti svoju istinitu priču s hrvatskim čitateljima u ovoj jedinstvenoj bajci o mačku koji kao da posjeduje nekakve čarobne moći. Prijevod ove odlične priče donosimo krajem travnja. :)

Kad je ulični svirač James Bowen pronašao ozlijeđenog mačka sklupčanog u hodniku svoje zgrade, nije ni sanjao koliko će mu se život promijeniti. James je preživljavao od danas do sutra na londonskim ulicama, jedva uspijevajući namaknuti novca da prehrani sebe i posljednje što mu je trebalo bio je kućni ljubimac. Pa ipak, James nije mogao odoljeti nevjerojatno inteligentnom, ali vrlo bolesnom mačku, kojem je dao ime Bob. Njegovao je i izliječio Boba, a zatim ga poslao neka ide svojim putem, vjerujući da ga više nikad neće vidjeti. No, Bob je imao nešto drugo na pameti.

Recenzije iz hrvatskih medija:

http://www.tportal.hr/kultura/knjizevnost/322341/Ovaj-ulicni-macak-puni-knjizare.html


Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak