Predstavljanje knjige "Igra"

Zagreb, 18. travnja 2013. Novi skandinavski majstor trilera, Šveđanin Anders de la Motte i njegov roman [igra] predstavljeni su jučer u prostorima Profil Mozaik Megastorea u sklopu 2. hrvatskog festivala knjiga 2013.


Anders de la Motte bivši je policajac i do nedavno voditelj osiguranja jedne od najvećih svjetskih IT tvrtki. Trenutačno radi kao međunarodni savjetnik za osiguranje, a uz to jedan je od najuzbudljivijih i najinovativnijih pisaca krimića. U svojem prvijencu [igra] fascinantno balansira na granici virtualnog i stvarnog. Proza mu je okretna i začinjena terminima koji se trenutačno koriste u virtualnom svijetu, što savršeno odgovara današnjem vremenu. Roman [igra] osvojio je nagradu Švedske akademije za detektivske romane za 'Najbolju knjigu' 2010. godine. Ujedno je prvi dio trilogije I. A. S. (Igra Alternativne Stvarnosti).


Knjigu su predstavili urednica Bojana Franić i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, koji je s profesionalnog stajališta progovorio o opasnostima koje nosi svakodnevno otkrivanje osobnih informacija na društvenim mrežama. Urednica Bojana Franić naglasila je da osim što zadovoljava sve elemente napetog trilera, [igra] u sebi nosi edukativnu dimenziju osvješćivanja pretjerane ovisnosti o virtualnome i neprestane potrage za adrenalinom.Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak