Predstavljanje knjige Tinejdžeri – Praktični vodič za roditelje


predstavljanje-knjige


ZAGREB, 23. svibnja 2014. U ugodnoj atmosferi knjižnice Bogdan Ogrizović, jučer u 17h, naša autorica dr. sc. Ana Kandare Šoljaga predstavila je priručnik Tinejdžeri – Praktični vodič za roditelje. Uz autoricu o knjizi su govorile i prof. dr. sc. Majda Rijavec, te izvršna urednica knjige Nataša Pejić.
Na pitanje što ju je inspiriralo da napiše ovaj priručnik, autorica Ana Kandare Šoljaga, koja se već 20 godina bavi psihoterapijom tinejdžera, navela je roditelje tinejdžera koji su nerijetko izgubljeni tijekom ovih najosjetljivijih godina života njihove djece. „U posljednjih 20 godina rada s tinejdžerima i njihovim roditeljima, skupljala sam primjere ponašanja i vještina koje imaju pozitivan učinak na rješavanje tipičnih problema s tinejdžerima. Ta ponašanja i vještine sažeta su u ovoj knjizi.“, rekla je autorica. Prof. dr. sc. Majda Rijavec nadovezala se rekavši da nije teško napisati kompliciranu stručnu knjigu, no napisati kvalitetan jednostavan priručnik koji će razumjeti i moći primijeniti prosječan roditelj, veliki je uspjeh.
„Ova knjiga će ukazati na moguća rješenja problematičnih situacija većini roditelja u suočavanju s uobičajenim tinejdžerskim problemima, dok će za neke teže slučajeve poslužiti kao putokaz prema nekom, možda najprihvatljivijem izlazu“ zaključila je autorica.Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak