Predstavljene knjige Alpsko skijanje i Najljepša europska skijališta

Danas su, u nakladi Znanja d.d., objavljene knjige Alpsko skijanje, udžbenik uz koji ćete naučiti uživati u tom divnom bijelom sportu; i vodič Najljepša europska skijališta, koji predstavlja svojevrsni katalog najpoznatijih zimskih odredišta. Predstavljanje knjiga, u nazočnosti autora g. Vlade Šestana i urednika g. Daga Modrića te g. Tomislava Vintara, predsjednika Uprave Znanja d.d., održalo se u Tisak media centru Frankopanska 5A Zagreb.

Alpsko skijanje je udžbenik koji su pripremili članovi Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja.

U knjizi je sistematski prikazana metodika poučavanja svakog elementa, posebno s osvrtima na dominantna gibanja koja je potrebno poznavati da biste uživali u ovom sportu. Ukratko, sve o skijanju na jednom mjestu.

Hrvatski zbor učitelja i skijanja osnovan 1936., udruga je područnih zborova iz cijele Hrvatske. Broji više od 1000 članova i zadužen je za osposbljavanje kadrova u skijaškom sportu.

Vodič Najljepša europska skijališta, autora Vlade Šestana, donosi temeljit prikaz ponude najpoznatijih europskih, ali i četiriju najznačajnijih sjevernoameričkih zimovališta. Prikazi sadržavaju crteže skijaških staza i žičara, gastronomsku ponudu, mjesta za okrijepu i zabavu, i sl. Skijališta su klasificirana prema kriterijima zahtjevnosti, dobi i sklonosti skijaša, a postoji i preporuka za obitelji s malom djecom.

Vlado Šestan ( Zagreb, 1959), učitelj skijanja i skijaški demonstrator, dugogodišnji turistički djelatnik i svjetski putnik. Vodičem Najljepša europska skijališta omogućio je svim skijaškim zaljubljenicima da lakše odaberu odredište u kojem će provesti zimovanje.


Objavljeno: 02.01.2018, zadnja promjena: 02.01.2018  Povratak