Hrvatski enciklopedijski rječnik

Redovna cijena: 630 kn

Webshop cijena: 441,00 kn

PET PRIRUČNIKA U JEDNOM

Rječnik
Enciklopedijski sistematizirane osnovne riječi s preciznim opisima značenja i njihove izvedenice, tvorbeni odnosi, frazemi, sinonimi, sintagme i primjeri o načinima primjene u književnom i živom govornom jeziku.

Etimologija
Porijeklo hrvatskih riječi od njihovih praslavenskih i indoeuropskih korijena; porijeklo i izgovor stranih riječi koje su prihvaćene i upotrebljavaju se u hrvatskom jeziku.

Onomastika
Hrvatska imena, prezimena i toponimi, njihovo jezično porijeklo, geografska rasprostranjenost, čestotnost pojavljivanja, gramatički oblici.

Gramatika
Oblici riječi i njihove promjene u deklinaciji ili konjugaciji, položaj u hrvatskom jeziku, akcentuacija (štokavska i regionalna).

Leksikon
Sve države svijeta, veći gradovi, hrvatski gradovi i naselja iznad 500 stanovnika i ostalo geografsko nazivlje s brojčanim podacima i jezičnim oblicima; povijesni događaji i pojmovi, značajne ličnosti iz opće i hrvatske povijesti, kulture, znanosti i javnoga života s izvornom i hrvatskom transkripcijom i akcentuacijom; osnovni pojmovi iz svih znanosti i područja ljudske djelatnosti; dodatak s izborom najvažnijih tekstova vezanih uz status hrvatskoga jezika kroz povijest.

Enciklopedijska sistematizacija: preglednost, jasnoća i preciznost, logična povezanost i bogatstvo višestrukih značenja

HRVATSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK – SINTEZA HRVATSKE LEKSIKOGRAFIJE

Jedinstveno bogatstvo podataka u jednoj knjizi: oko 140.000 osnovnih riječi i njihovih izvedenica, hrvatskih imena i prezimena, zemljopisnih i povijesnih pojmova i nazivlja. Oko 1.800 stranica enciklopedijskog formata 21×33 cm, posebno priređeni papir i prvorazredni uvez u tradicionalnoj opremi rječničkih izdanja Novoga Libera.

Uređivački odbor:

prof. dr. Vladimir Anić
dr. Dunja Brozović-Rončević
Ljiljana Cikota
prof. dr. Ivo Goldstein
Slavko Goldstein
mr. Ljiljana Jojić (glavna urednica)
prof. dr. Ranko Matasović (glavni urednik)
prof. dr. Ivo Pranjković

Recenzenti
prof. dr. August Kovačec
prof. dr. Marko Samardžija
prof. dr. Josip Silić
Stručni suradnici sa svih područja egzaktnih i humanističkih znanosti.

Format: 230×325 mm, 1.632 str., tvrdi uvez

Proizvod je dostupan

Kategorija:
Težina 4.7 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Hrvatski enciklopedijski rječnik”