Kod kuće

Redovna cijena: 129 kn

Webshop cijena: 116,00 kn

Kratka povijest privatnog života

„Povijest života u kući nije samo povijest kreveta, kauča i kuhinjskih štednjaka, kao što sam maglovito pretpostavljao, nego je povijest skorbuta, gvana, Eiffelova tornja, stjenica, krađe leševa i gotovo svega ostalog što se ikad zbilo.

Kuće nisu utočišta od povijesti.

One su mjesta na kojima povijest završava.

Od čega se sastoji povijest?

Od stoljeća u kojima su ljudi tiho živjeli svoju svakodnevicu – spavali, jeli, seksali se i nastojali život učiniti što udobnijim.

A gdje se sve te aktivnosti događaju?

Kod kuće.

To je polazna točka istraživanja koje je Bill Bryson poduzeo u ovoj fascinantnoj knjizi. Ključna civilizacijska otkrića i izumi prisutni su u našim domovima. Šetajući svojom kućom u Norfolku Bryson istražuje kako su nastale sve one sitne i krupne stvari koje čine naš obični život. U poznatoj maniri neodoljivo šarmantnog sveznalice Bryson govori o arhitekturi, elektricitetu, očuvanju hrane, epidemijama, začinima, Eiffelovom tornju, krinolinama i korzetima, usporedo s nevjerojatnim biografijama ekscentričnih umova koji su oblikovali našu civilizaciju.

„Čudesno… Bryson je prikazao razvoj znanosti u briljantnoj knjizi Kratka povijest gotovo svega. A ovu bismo knjigu mogli kategorizirati kao ‘kratku povijest gotovo svega ostaloga’.“ THE TIMES

 

„Nevjerojatno zabavno“ The Times

„Fascinantno!“ Mail on Sunday

„Knjiga koja se čita u jednom dahu.“ Daily Telegraph

 

William McGuireBillBryson, (1951.) intelektualna je zvijezda i jedan od najprodavanijih angloameričkih publicističkih i putopisnih autora današnjice. Premda je rođen u SAD-u, velik je dio života proveo u Velikoj Britaniji. Svjetsku je slavu stekao knjigom Kratka povijest gotovo svega.

Pročitaj prvo poglavlje

Proizvod je dostupan

Težina 0.6 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Kod kuće”