Uvod u analizu i politiku – 2. dorađeno izdanje

Redovna cijena: 99,00 kn

Webshop cijena: 89,10 kn

Svako novo izdanje knjige prigoda je da se isprave uočene pogreške, da se knjiga osuvremeni i pojednostavi. Zato nema niti jednog poglavlja koje nije dorađeno. U ovom je izdanju dodan još jedan dio koji daje pregled stanja ekonomske teorije početkom XXI. stoljeća.

Kao i kod prvog izdanja, autoru je bila želja napisati jednostavan i što potpuniji udžbenik ekonomije za svakoga, ali opet respektirati barem elementarne zahtjeve suvremene ekonomske analize.

Knjiga je podijeljena na četiri dijela: Mikroekonomiju, Makroekonomiju, Međunarodnu ekonomiju i Suvremene ekonomske teorije i rasprave.

Uvodni dio donosi pojmove ekonomije, ekonomske analize, ekonomske politike i način izgradnje ekonomskih modela, kao temeljnog alata moderne ekonomske analize i korištenja ekonomskih modela u analitičkoj pripremi mjera ekonomske politike.

Nakon toga slijede osnove mikroekonomske analize, koja je temelj za svaku ekonomsku analizu, zatim je obrađena makroekonomska analiza, i to tako da se najprije daje pregled funkcioniranja narodne privrede s pomoću društvenih računa, da bi se vidjelo mjesto svakog agregata i svake vrste ekonomske politike u sustavu narodne privrede i da se preciznije definiraju svi makroekonomski agregati.

Na temelju toga radi se polazni makroekonomski model kojim se određuje ravnotežna razina cijena i zaposlenosti u narodnoj privredi i adaptira ga se pretpostavkama pojedinih ekonomskih škola, prije svega kevnesijanske i monetarističke. Time je stvorena pretpostavka za analizu ekonomske politike.

Dugoročne aspekte makroekonomske analize i politike Babić obrađuje u posebnom poglavlju, a analitičku aparaturu mikroekonomije i makroekonomije zatim primjenjuje u dijelu koji je posvećen međunarodnoj ekonomiji.

Na kraju, autor daje pregled stanja ekonomske teorije na početku novog stoljeća.

Format: 170×240, 672 str., meki uvez

Proizvod nije dostupan

Kategorija: Oznaka:
Težina 1 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Uvod u analizu i politiku – 2. dorađeno izdanje”