Miševi i mačke naglavačke (slikovnica Stribor)

Redovna cijena: 59,90 kn

Webshop cijena: 53,90 kn

Ilustrirao: Ninoslav Kunc

Slikovnicu Miševi i mačke naglavačke objavljujemo u povodu 40. obljetnice prvog izdanja ove nezaboravne zbirke pjesama našeg akademika Luka Paljetka uz koju su odrastale generacije čitatelja, a koja je sada ilustrirana u otkvačeno komičnom stilu Ninoslava Kunca. Svi naši mali čitatelji, ali i njihovi roditelji, sada će moći uživati u ovom lektirnom naslovu u svježem umjetničkom ruhu. Anotologijske pjesme poput Mačka koja je mnogo jela, Stonoga u trgovini, Zaljubljeni krokodil i slično, zasjale su u novom sjaju uz sjajne i duhovite ilustracije.

Luko Paljetak (Dubrovnik, 1943.) autor je brojnih knjiga za djecu i odrasle. Radio je kao glumac, redatelj i dramaturg. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Preveo je na hrvatski jezik neka od najznačajnijih djela svjetske književnosti. Primio je brojne nagrade, od kojih posebno izdvajamo Nagradu Ivana Brlić-Mažuranić iz 1973. godine za prvo izdanje zbirke Miševi i maške naglavačke. Godine 1998. bio je hrvatski predstavnik i jedan od kandidata za prestižnu Andersenovu nagradu. Živi i radi u Dubrovniku.

Ninoslav Kunc (Zagreb, 1957.) svestrani je likovni umjetnik. Diplomirao je Likovni smjer na Pedagoškoj akademiji. Studirao je i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Osim ilustracijom, bavi se crtanjem stripova, karikatura i grafičkim dizajnom. Ilustrirao je više od pedeset knjiga za djecu, ponajviše u poznatim bibliotekama „Vjeverica“ i „Stribor“, te mnoge udžbenike i stručne knjige. Za svoj rad dobio je niz priznanja i nagrada, među ostalim i Nagradu Oktavijan za animirani film. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik.

Format:225×225 mm, 36 str, tvrdi uvez

Proizvod je dostupan

Kategorija: Oznaka:
Težina 0.5 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Miševi i mačke naglavačke (slikovnica Stribor)”