Odlazak iz Berlina

Redovna cijena: 29,90 kn

Webshop cijena: 26,90 kn

Napeta priča o američkom tajnom agentu u Berlinu 1948. godine. Gotovo četiri godine poslije završetka Drugog svjetskog rata grad je još u ruševinama. Zapadni dio jedva preživljava uz savezničku pomoć, dok istočni postaje poprište političkih spletki na početku novoga, hladnoga rata.

Alex Meier mladi je pisac židovskoga podrijetla koji je prije rata iz nacističke Njemačke pobjegao u Ameriku, ali sad se našao na meti McCarthyjeva progona. Kako mu prijeti deportacija i rastanak s obitelji, prisiljen je prihvatiti ponudu CIA-e da postane američki agent u rodnom Berlinu. Od samog početka događaji zadobivaju neočekivani, sudbinski obrat. Alex se nađe usred neuspjele otmice i ubojstva istočnonjemačkoga agenta. Progone ga opasni, nepoznati neprijatelji, a povrh svega shvaća da mora uhoditi ženu koju je bio prisiljen ostaviti, iako je bila njegova jedina ljubav.

»Kanon piše izrazitim stilom, a priča mu teče glatko i dinamično… Ovaj vrlo uzbudljiv roman u čitatelju izaziva snažne osjećaje.« The Telegraph

»Pisac nam pruža snažne slike grada u kojem je ubojitu prošlost zamijenila okrutna nova stvarnost.«The New York Times

Format: 123x190mm, 330 str., meki uvez

Pročitajte prvo poglavlje

Proizvod je dostupan

Težina 0.4 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Odlazak iz Berlina”