Priznanje

Redovna cijena: 99,00 kn

Webshop cijena: 79,00 kn

Za svakog nevinog muškarca poslanog u zatvor, jedan krivi ostaje s pogrešne strane rešetaka. On se našao s te strane. Ne razumije kako su policija i tužitelji uhvatili krivog muškarca i nije mu stalo. A kako vrijeme prolazi, shvaća kako pogreška počinjena u početku neće biti ispravljena: organi vlasti čvrsto su uvjereni u svoj slučaj i odlučni pribaviti osudu. Njemu je, s druge strane, laknulo kad je ta osoba proglašena krivom. Nema problema dopustiti da nevina osoba ode u zatvor, čak i da bude pogubljena.

On je takav čovjek. On je Travis Boyette. Godine 1998., u malom gradiću Sloanu u istočnom Teksasu, oteo je, silovao te zatim zadavio jednu od najpopularnijih lokalnih cura. Njezino je tijelo zakopao tako da ga nitko ne može naći, a zatim zaprepašteno promatrao kako policija i tužitelji hapse te optužuju Dontéa Drumma, lokalnu sportsku zvijezdu, upućujući ga na putovanje zelenom miljom, prema smrtnoj kazni. Od toga je prošlo devet godina. Travis je u državi Kanzas upravo uvjetno pušten za neki drugi zločin; Dontéa četiri dana dijele od pogubljenja. Travis ima tumor na mozgu koji se ne može operirati i, prvi put u svom bijednom životu, odluči postupiti ispravno i priznati svoj davni grijeh. No kako će osuđeni kriminalac na samrti uvjeriti odvjetnike, suce i političare da su pogriješili i da se spremaju pogubiti nevinog čovjeka?

Novi roman produktivnog i nevjerojatno popularnog Johna Grishama dokazuje nam kako je on kao jedan od rijetkih autora koji će ljestvicama prodavanosti i popularnosti vladati u čak – dva stoljeća.

356 str., meki uvez
Pročitajte prvo poglavlje

Proizvod nije dostupan

Težina 0.7 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Priznanje”