Šesto izumiranje

Redovna cijena: 99,00 kn

Webshop cijena: 89,00 kn

SUDBINA VRSTA U ČOVJEKOVIM RUKAMA

 

Dobitnica Pulitzerove nagrade 2015.

Dobitnica književne nagrade Los Angeles Timesa za 2015.

Najčitanija knjiga na Amazonu s područja ekologije

Jedna od deset najboljih knjiga godine po izboru New York Timesa

 

U pet milijardi godina zbilo se pet velikih masovnih izumiranja kojima se raznolikost života na Zemlji iznenada i dramatično smanjila. Znanstvenici diljem svijeta u ovom trenutku prate i istražuju šesto izumiranje kojega smo svjedoci, a možda će biti najveće od trenutka kad je prije 65 milijuna godina udar asteroida s lica planeta izbrisao dinosaure te brojne druge životinjske i biljne vrste.

Ali uzrok šestog izumiranja smo mi sami. U uzbudljivom, zabavnom i iznimno zanimljivom štivu, Elizabeth Kolbert, novinarka New Yorkera, piše zašto su i kako ljudi promijenili život na planetu kao što to dosad nije uspjela nijedna druga vrsta. Ispreplićući istraživanja s nekoliko znanstvenih područja, opise čudesnih vrsta koje su već izumrle te povijest izumiranja kao koncepta, Elizabeth Kolbert prikazuje nestajanje vrsta koje nam se odvija pred očima. Šesto izumiranje vjerojatno će biti najtrajnija baština čovječanstva, a to nas tjera da iznova razmislimo o fundamentalnom pitanju što znači biti čovjek.

»Iako o nestajanju vrsta s našeg planeta autorica piše dirljivo i poetski, prava snaga knjige je u nepobitnim znanstvenim činjenicama, navodeći sve veće gubitke koji su posljedica ljudskog djelovanja.« The New York Times

 

Pročitaj prvo poglavlje

Recenziju pročitajte na CitajMe.com

Proizvod je dostupan

Težina 0.45 kg

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Šesto izumiranje”