Roslund i Thunberg u Zagrebu!


roslund-i-thunberg


ROSLUND I THUNBERG - Svjetska književna senzacija u Zagrebu!


Autori knjige Medvjeđi ples, temeljene na istinitim događajima, posjetiti će Zagreb u sklopu Zagreb Book Festivala i gostovati na književnoj večeri u utorak, 19. svibnja u 20h u Muzeju umjetnosti i obrta.


Početkom 1990-ih u Švedskoj je strah sijala skupina pljačkaša banaka i poštanskih ureda, kasnije prozvana Vojničkom bandom ili Militaristima. Vojnička banda izvela je najnasilnije pljačke u sjevernoj Europi od 1991. do 1993. godine. Nakon što su uhvaćeni saznalo se da je riječ o trojici braće - jedva punoljetnima - i njihovu ocu, što je šokiralo javnost.


Stefan Thunberg, autor knjige Medvjeđi ples, četvrti je brat, onaj koji se nije htio priključiti pljačkaškom pohodu svoje obitelji. Želio je postati slikar, ali danas je poznati i uspješni scenarist, zaslužan za popularni televizijski serijal o inspektoru Walanderu, te filmove o inspektoru Hamiltonu, ali i pisac. Svoj prvijenac Medvjeđi ples u suradnji s uspješnim piscem kriminalističkih romana Andersom Roslundom, napisao je inspiriran svojom obiteljskom pričom o braći i ocu kriminalcima.


Andres Roslund nagrađivani je istraživački novinar i jedan od najuspješnijih skandinavskih krimi-autora, priznat od kritike. Dobitnik je mnoštva prestižnih nagrada, uključujući Stakleni ključ, švedsku nagradu za najbolji kriminalistički roman i nagrade Švedske akademije za krimi-autore. Medvjeđi ples sedmi je roman Andersa Roslunda i prvi koji je napisao u koautorstvu sa Stefanom Thunbergom.


Na promociji će uz autore Andersa Roslunda i Stefana Thunberga sudjelovati urednica knjige Bojana Franić, Lidija Škarica te Ivana Simić Bodrožić.Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak