Žuži Jelinek: Svijet bez muškaraca bio bi dosadan!

Slavna modna stilistica i kolumnistica o muško-ženskim odnosima predstavila svoju novu knjigu „Mijenjaju li se muškarci“


Legendarna Žuži Jelinek, Hrvatima najdraža savjetnica po pitanju muško-ženskih odnosa, ljubavi, seksa i braka, modna stilistica i omiljena kolumnistica ne posustaje niti u devedesetim godinama života. Upravo je predstavila svoju najnoviju, devetu po redu knjigu Mijenjaju li se muškarci, zbirku kolumni iz ženskog magazina Glorija, za koji piše od prvog broja, već punih sedamnaest godina. Knjiga je objavljena u našoj nakladi, a predstavili su je urednica Glorije Dubravka Tomeković Aralica, direktor Znanja Zvonimir Čimić i urednica knjige Ivanka Vranković.


Na promociji u zagrebačkoj Židovskoj općini okupile su se mnoge osobe iz javnog života, prisutne je pozdravio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pjevali su im Tereza Kesovija i ansambl Lado, a nije izostala ni podrška Žužinog dugogodišnjeg prijatelja, predsjednika uprave EPH Nine Pavića.


„Žuži je zamislila da ova knjiga ne bude samo puki zbir njezinih kolumni tiskanih u Gloriji. Željela je da naslovi otkrivaju njezin stav kako ona doživljava muškarce i što misli o njima. To je žena koja govori da „Nema ljubavi bez suza“, o „Čarima zabranjene ljubavi“ ima jasan stav, ali još je jasnija kad muškarce upozorava „Pazi kako me varaš!“. Sa Žuži se ne moramo u svemu složiti, ali sigurno je jedno - ona ne govori na pamet. Sve što tvrdi, govori na temelju vlastitog iskustva, a kada govori ili piše o sebi, čini to bez ikakvih ograda, za nju nema tabu tema, stoga vjerujem kako će svatko od čitatelja u ovoj knjizi naći nešto gdje će prepoznati sebe“, kazala je Ivanka Vranković.


„Ono što želim jest da moje čitateljice shvate i prihvate činjenicu, sviđalo im se to ili ne, da su muškarci preokupacija svih normalnih žena, samo je pitanje koja od njih ima hrabrosti to priznati. Pritom ne mislim da im se moraju diviti i uvažavati sve njihove gluposti, ali čak i kad o muškarcima govore ružno, one ih na neki način žele. U svakom slučaju jedno je sigurno - svijet bez muškaraca bio bi dosadan, besmislen pa i neizdrživ“, rekla je kroz smijeh Žuži Jelinek.


„Rijetke su osobe koji nas tako snažno oduševljavaju svojom životnom energijom kao što to već godinama čini Žuži. Kao izdavaču, osobita mi je čast da je ova knjiga, kao i prethodne dvije, objavljena u našoj kući, čime je Žuži i službeno postala jedna od najplodnijih domaćih autorica Znanja“, zaključio je Zvonimir Čimić.


Objavljeno: 15.01.2018, zadnja promjena: 15.01.2018  Povratak