Emily Henry donosi novu romantičnu komediju punu živopisnih likova koji će vam se uvući pod kožu

Takav je život. Uvijek donosiš odluke, počinješ hodati stazama koje te vode dalje od ostalih prije nego što možeš vidjeti gdje završavaju. Možda zato kao vrsta toliko volimo priče. Sve te šanse da nešto učinimo ponovno, prilike da živimo životima koje nikada nećemo imati.

Čitam te kao knjigu nova je knjiga kraljice romantičnih komedija, Emily Henry. Njezine knjige čitatelji diljem svijeta željno iščekuju zbog originalne feel good radnje, živopisnih likova i nevjerojatno duhovitih dijaloga. Glavna je protagonistica ovog romana Nora Stephens, književna agentica koja se može pohvaliti opsesivnim čitanjem rukopisa, ali sama teško da utjelovljuje modernu književnu heroinu iz malog gradića koja s muškarcem svojih snova uživa u zalasku sunca. Ona je osoba iz velikoga grada. Ne ona koja upozna zgodnog farmera. Ona druga, koju muškarac napušta radi šarmantne, skromne djevojke. Uštogljena, manikirana, uvijek sređena, osoba koja ne može zamisliti život bez svog sobnog bicikla. Jedine osobe koje je doživljavaju kao heroinu njezini su klijenti, za koje je dostupna u svako doba dana i noći, i njezina voljena sestra Libby. Upravo će na Libbynu zamolbu Nora i pristati provesti kolovoz u malom mjestu Sunshine Falls u Sjevernoj Karolini, gdje će se njezin pažljivo osmišljen život okrenuti naglavačke…

Roman Čitam te kao knjigu je san svakog obožavatelja romantične komedije – oštar poput britve i suvremen, o beskompromisnoj heroini koja se ne ispričava zbog svojih ambicija, a dostupan je na webshopu znanje.hr po cijeni od 128 kn (16,99€).