Black Friday u Znanju!

Dragi knjigoljupci, pozivamo vas da nas povodom Crnog petka, od 25.-27.11.2021., posjetite u knjižarama Znanje ili na našem webshopu i ostvarite do 50% popusta na odabrane artikle iz naklada Znanje i Vorto Palabra, a na akciji će se naći i naslovi drugih domaćih nakladnika, kao i knjige na stranim jezicima!

Za vrijeme trajanja akcije, čitatelji svih uzrasta će u raznovrsnoj ponudi naslova sasvim sigurno pronaći nešto za sebe i svoje najmilije, a na popustima će se pronaći i novi bestseleri: Lekcije iz kemije, originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. Ovaj roman pršti duhovitošću i zabavom, ali progovara i o teškim temama, zatim kultni klasik Stephena Kinga – Tajne Salema objavljen sada već davne 1975., koji je zaintrigirao i prestravio milijune čitatelja pričom o neizrecivom zlu u fiktivnom američkom gradiću. Gotovo pola stoljeća poslije, kultni triler i dalje uspješno tjera strah u kosti, a novo izdanje upotpunjeno je promijenjenim i izbrisanim prizorima te dvjema kratkim pričama.
Na popustu će se pronaći i zastrašujuće napet roman o krivnji, odgovornosti i iskupljenju autorice Nancy Tucker u njezinom prvom beletrističkom djelu Prvi dan proljeća. Ovaj triler ledi krv u žilama, slama srce te postavlja velika pitanja koja se tiču pojedinaca i društva u cjelini. U istom žanru tu je i Udahni, izdahni, ubij, duhovit krimić Karstena Dussea koji spaja morbidno, crnohumorno i lakonsko, a mindfulness prikazuje u jednom sasvim novom svjetlu. Naslovom prigodno štivo za kraj godine je Sretna nova godina, atmosferičan i britki skandinavski krimić s upečatljivim i odlično portretiranim likovima, iz pera Malin Stehn.
Za ljubitelje klasika, po prvi put na hrvatskom jeziku, ovdje je kultni klasik i remek-djelo američke književnosti 20. stoljeća, Oduvijek živimo u dvorcu, autorice Shirley Jackson, roman koji uvlači čitatelje duboko u labirint mračne neuroze. Ovaj raskošno jeziv roman o osebujnoj, izoliranoj i vrlo vjerojatno ubojitoj obitelji zadivljujuća je i uznemirujuća priča u kojoj napetost raste sa svakom novom stranicom i vodi prema vrhuncu koji je istodobno neizbježan i šokantan.
Za tople zimske dane ovdje su Zimske bajke, predivna, vrhunski ilustrirana knjiga autorice Dawn Casey koja će djecu i odrasle odvesti u čarobni svijet izabranih pripovijetki iz cijeloga svijeta. Sve ove priče, svaka na svoj način, slave zimska blaga i veselja i sve što nosimo u sebi i što nam grije srca dok vani vlada zima, a od pravih božićnih naslova za mlađe čitatelje tu je Noć kad sam upoznao Djeda Božićnjaka. Upotpunjena prekrasnim ilustracijama Daniele Jaglenke Terrazzini i toplim, duhovitim pripovijedanjem Bena Millera, ova knjiga podsjetit će sve, i male i velike, na istinski duh Božića i jednom za svagda dokazati da Djed Božićnjak doista postoji!

Akcija vrijedi od 25.-27.11.2021. do kraja dana, a popusti i akcije se ne zbrajaju.

Popis naših knjižara potražite na linku.