Čitaj više, plati manje! Ugrabite omiljene naslove snižene do čak 70%!

Pripremili smo novo iznenađenje za naše drage knjigoljupce!

Uzbudljivo je biti dio svijeta knjiga, a još je uzbudljivije kada našu strast prema čitanju iznenade posebne akcije i popusti. Zato smo odlučili obogatiti vaše police i učiniti vaše čitateljsko iskustvo još slađim.

Svaki mjesec moći ćete uživati u popustima na odabrane naslove iz bogate ponude Znanja i Vorta Palabre. Pažljivo ih biramo kako bismo zadovoljili različite ukuse i interese naših čitatelja. Svakog prvog u mjesecu za vas ćemo pripremati 15 novih naslova na superakcijskoj ponudi - sniženih čak do 70%. Svaka akcija traje mjesec dana.

I najbolje od svega? Ovi popusti nisu rezervirani samo za online kupnju, već su dostupni i u knjižarama diljem zemlje. Požurite i ugrabite svoje knjige na popustima do čak 70% u knjižarama i na webshopu znanje.hr.

Krećemo s ožujkom! Ovih 15 knjiga po superakcijskoj ponudi potražite od 1. 3. do 31. 3. 2024.:

STRUČNA I ZNANSTVENA LITERATURA, PRIRUČNICI:

Tjelesna aktivnost i prehrana preduvjet su za zdraviju populaciju i javnozdravstveni su prioritet Svjetske zdravstvene organizacije u razdoblju 2018. - 2030. godine. Knjiga Tjelesno vježbanje i zdravlje (2018.) doprinos je hrvatske znanstvene zajednice tim smjernicama. Knjiga obuhvaća spoznaje o biološkim mehanizmima kojima tjelesna aktivnost i vježbanje utječu na zdravlje te preveniraju i odgađaju kronične srčano-žilne i metaboličke bolesti i poremećaje (bolesti srca i krvožilja, dijabetes, povišeni krvni tlak, pretilost, mentalno zdravlje). Autori donose i zdravstvene preporuke za tjelesnu aktivnost i vježbanje za osobe različite dobi, kao i za one sa zdravstvenim rizicima i s najčešćim srčano-žilnim bolestima te zdravstvene preporuke u vezi s ograničenjem vježbanja i sportskog treniranja. Tekst je lako razumljiv, dobro sistematiziran i metodički jasno koncipiran te može biti zanimljivo i edukativno štivo i široj publici.

AUTORI: Marjeta Mišigoj-Duraković i 25 suradnika - znanstvenika i sveučilišnih nastavnika, koji iznose nova saznanja i preporuke u ovom interdisciplinarnom području.

REDOVNA CIJENA: 23,89 €

AKCIJSKA CIJENA: 13,30 €

U kratkim, razigranim odlomcima Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Sophie Mas u priručniku Kako biti parižanka u svakoj prilici (How to be Parisian wherever you are, 2022.) iznose svoje originalne stavove o stilu, ljepoti, kulturi, djeci i muškarcima. Talentirane i nesputane mlade žene s karijerama u svijetu glazbe, filma, mode i izdavaštva, one neobično iskreno i otvoreno ruše mitove o tome što danas znači biti Parižanka. Odajući nam svoje tajne i mane, istodobno ismijavaju svoje komplicirane, često proturječne osjećaje i postupke. Priznaju da su katkada snobovi, pomalo egocentrične, nepredvidive, ali ne i nepouzdane. One šefuju, tvrdoglave su, ali su i nježne i romantične.

AUTORICE: Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Sophie Mas

REDOVNA CIJENA: 17,12 €

AKCIJSKA CIJENA: 12,00 €

 

LIJEPA KNJIŽEVNOST

Bal luđakinja (Le Bal des folles, 2021.) nagrađivani je prvijenac francuske autorice Victorie Mas, koji na provokativan način istražuje mačističke norme vremena koje je prethodilo općoj ženskoj emancipaciji. U ovom upečatljivom uratku Mas oslikava Pariz krajem devetnaestog stoljeća i uvodi nas u svijet žena kojima ondašnje društvo nije znalo „upravljati“. Prosjakinje, beskućnice, pijanice, razvratnice, lažljivice i ostale „neprilagođene“ individualke svih dobnih skupina etiketirane su histeričnima i ludima i zatvarane u poznatu psihijatrijsku bolnicu Salpetrière. Kada pristignu na ovo mjesto, ove odbačene žene prepuštene su doktoru Charcotu koji jednom godišnje provodi ekstravagantan eksperiment zvan „Bal luđakinja“.

AUTORICA: Victoria Mas

REDOVNA CIJENA: 13,14 €

AKCIJSKA CIJENA: 8,00 €

Bila jednom jedna rijeka (Once Upon A River, 2020.) započinje godinom 1887. Zimska je, mračna noć solsticija, najdulja noć u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. Redoviti posjetitelji upravo su usred pričanja priča kako bi odagnali tamu kad se vrata naglo otvaraju otkrivajući ranjena stranca. U njegovim je rukama beživotno tijelo djeteta. Djevojčica od kojih četiri godine ne daje nikakve znakove života i, po svim znakovima, već je prešla na onaj svijet. No, nekoliko sati kasnije, udahnut će i vratiti se u život. Je li u pitanju čudo? Ili bi znanost mogla pružiti objašnjenje? Ova pitanja imaju svoje odgovore, ali neki od njih prilično su mračni. Priča o nevjerojatnom uskrsnuću brzo će se proširiti izvan granica gradića i svi će, na ovaj ili onaj način, pokušati riješiti zagonetku djevojčice koja je bila mrtva, a onda čudesno oživjela. No dani će prolaziti, a misterija će se samo produbljivati.... 

AUTORICA: Diane Setterfield

REDOVNA CIJENA: 18,45 €

AKCIJSKA CIJENA: 10,00 €

Kako se sprijateljiti s tamom (How to Make Friends with the Dark, 2021.) donosi slojevitu priču o tuzi i obitelji te nevjerojatnoj ljubavi koja pomaže prebroditi najteže trenutke.

Ova knjiga je za one koji tuguju.

Ova knjiga je za one koji su nekoga izgubili.

Ova knjiga je za svako slomljeno srce koje traži svoj dom.

Autoričina je ovo posveta svima koji su se u nekom trenutku suočili s gubitkom i uvod u Kako se sprijateljiti s tamom, dirljivi roman o šesnaestogodišnjoj Tiger, čiji se život promijeni iz temelja nakon jednog telefonskog poziva. 

AUTORICA: Kathleen Glasgow

REDOVNA CIJENA: 15,79 €

AKCIJSKA CIJENA: 10,00 €

 

TRILERI I KRIMINALISTIČKI ROMANI

Svaka priča ima onoliko verzija koliko i sudionika. Jedna takva maestralno ispisana enigma raspliće nam se u retcima romana Poštovani gospodine M. (Geachte heer M., 2021.). Slagalica satkana od pisama gospodinu M.-u, sjećanja na djetinjstvo i spletki glavnog lika otkriva nam krakove davnog zločina. Zločin je to koji je sablaznio nizozemsku javnost jer je motiviran ljubavnom vezom profesora i prelijepe učenice Laure, a koban i nikada do kraja rasvijetljen kraj učinio ga je predloškom književnog bestselera. Pisac M. koji je na ovoj tragediji zaradio svjetsku slavu sada je predmet opsesije jednoga od aktera zločina koji njemu, ali i javnosti želi razotkriti što se zaista dogodilo. Ljubitelji Hermana Kocha još će jednom uživati u inteligenciji, humoru i lakoći kojom ovaj virtuoz riječi uspijeva prikazati tanku granicu između književnosti i života, zločina i slučajnosti, ljubavi i opsesije.

AUTOR: Herman Hoch

REDOVNA CIJENA: 19,79 €

AKCIJSKA CIJENA: 11,00 €

Smještena u japansku kulturu, ova vrhunska kriminalistička priča U ime ljubavi (What's Left of Me is Yours, 2021.) ujedno je i potresna obiteljska saga u kojoj autorica opisuje zamršene posljedice preljuba i pritom minuciozno istražuje psihološke i moralne temelje djela koja činimo u ime ljubavi, pitajući se gdje je granica između strasti i posesivnosti, dobrih namjera i čiste sebičnosti.

AUTORICA: Stephanie Scott

REDOVNA CIJENA: 15,79 €

AKCIJSKA CIJENA: 9,00 €

Noć prije (The night before, 2020.) pokazat će vam da prvi spojevi mogu uistinu biti ubojiti… Dvije sestre otkrit će dugo zakopane tajne kad se spoj dogovoren putem interneta otme kontroli. Laura Lochner nikada nije imala sreće u ljubavi. Prebrzo se i prejako veže za nekog, uvijek padajući na pogrešne muškarce. Očajna nakon posljednjeg ljubavnog brodoloma, napušta posao na Wall Streetu i stan u New Yorku te odlazi k sestri u predgrađe Connecticuta gdje su obje odrasle. Iako ju još uvijek proganja tragedija koja joj je obilježila život, Laura je odlučna dati još jednu šansu svom ljubavnom životu nakon što putem internetske stranice upozna savršenog muškarca.

AUTORICA: Wendy Walker

REDOVNA CIJENA: 17,12 €

AKCIJSKA CIJENA: 11,00 €

Kolekcionar grijeha (The Sin Collector, 2019.) priču smještau Moskvu koju potresa serija tajanstvenih te počesto i morbidnih ubojstava koja se događaju u samom centru grada. Dok Andrej provodi istragu na terenu, Mašu šalje u arhiv da ondje istraži ubojstva. U početku se čini kao da ubojstva nisu međusobno povezana, no nekoliko činjenica uznemiri Mašu: ubojica na tijelima žrtava urezuje ili tetovira brojeve, koristi se srednjevjekovnim tehnikama ubijanja, a osakaćene leševe ostavlja na neobičnim mjestima u centru Moskve.

AUTORICA: Daria Desombre

REDOVNA CIJENA: 9,00 €

AKCIJSKA CIJENA: 15,79 €

 

POVIJESNI ROMANI

Familijari (The Familiars, 2020.) započinje godinom 1612. Fleetwood Shuttleworth, sedamnaestogodišnja gospodarica velebnog Gawthorpe Halla, trudna je već četvrti put. No ona još nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja i njezin muž Richard u strahu je da će ostati bez nasljednika. Da stvar bude gora, Fleetwood otkriva pismo koje nije smjela vidjeti, u kojem liječnik piše Richardu da ona neće preživjeti porođaj. I tada, posve slučajno, Fleetwood upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete. Međutim, Alice uskoro optuže da je vještica. Dok jačaju međusobna optuživanja i zloglasna suđenja vješticama potresaju sjeverozapad Engleske, Fleetwood riskira sve da pomogne Alice. Sudbine dviju žena u smrtnoj opasnosti isprepliću se i postaju neraskidive dok im preostaje sve manje vremena za spas…

AUTORICA: Stacey Halls

REDOVNA CIJENA: 13,14 €

AKCIJSKA CIJENA: 7,00 €

 

LJUBAVNI I EROTSKI ROMANI

Slučajni cimeri (The Flatshare, 2020.) priča je o Tiffy i Leonu - njih dvoje dijele stan. Tiffy i Leon dijele krevet. Tiffy i Leon nisu se nikada upoznali... Leon Twomey radi noćne smjene kao bolničar i potreban mu je dodatni novac, pa pronalazi savršeno rješenje: iznajmit će noću svoj jednosobni stan, dok će on u stanu boraviti tijekom dana. Za Tiffy, koja hitno mora pronaći što jeftiniji stan, to je idealno rješenje. No, budući da se nikad ne susreću, Tiffy i Leon međusobno komuniciraju pomoću poruka koje ostavljaju posvuda po stanu. I dok jedno drugome kroz poruke otkrivaju sve više o sebi, svojim otkačenim prijateljima, zahtjevnim klijentima na poslu ili bratu koji se nalazi u zatvoru, Tiffy i Leon će otkriti da ih povezuje mnogo više od poruka na zidu i da prestaju vrijediti ona pravila koja su postavili na početku ugovora o najmu…

AUTORICA: Beth O`Leary 

REDOVNA CIJENA: 15,79 €

AKCIJSKA CIJENA: 10,00 €

 

FANTASY, SF, HORROR

Uljez (Outsider, 2020.) jeziv je triler iz pera kralja horora Stephena Kinga. Roman Uljez koji je poslužio i kao predložak HBO-ove serije Autsajder, neumoljivo propitkuje čudovišnu stranu čovjekove prirode. I dok se Terry Maitland čini kao drag čovjek, zapitat ćete se je li moguće da ima i drugo lice? Odgovor na ovo pitanje šokirat će vas onako kako je to u stanju izvesti jedino Stephen King.

AUTOR: Stephen King

REDOVNA CIJENA: 19,78 €

AKCIJSKA CIJENA: 12,00 €

 

EDUKACIJA I AKTIVNOST

WOW LOL (WOW/LOL, 2020.) spomenar je u koji možeš zapisati sve svoje tajne. S mnoštvom zagonetki, kvizova i zadataka, spomenar je savršena prilika da na jednome mjestu sačuvaš prekrasne uspomene na svoju obitelj, prijatelje i sve što te u životu veseli.

REDOVNA CIJENA: 10,49 €

AKCIJSKA CIJENA: 4,00 €

 

SLIKOVNICE ZA DJECU

Pepeljuga - slikovnica sa zvukovima (2020.) klasična je bajka u obliku knjižice-torbice sa zvukovima.

GRUPA AUTORA

REDOVNA CIJENA: 9,28 €

AKCIJSKA CIJENA: 6,00 €

 

Snjeguljica - slikovnica sa zvukovima (2020.) klasična je bajka u obliku knjižice-torbice sa zvukovima.

GRUPA AUTORA

REDOVNA CIJENA: 9,28 €

AKCIJSKA CIJENA: 6,00 €

 

Ovih 15 naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici dostupni u knjižarama Znanja, na webshopu znanje.hr. i Tisak media multimedijalnim knjižarama.