Crvene zastavice, zelene zastavice: omiljeni psiholog dr. Ali Fenwick dolazi u Zagreb

Noć knjige ove smo godine rezervirali za druženje i promociju knjige Crvene zastavice, zelene zastavice: moderna pishologija za svakodnevnu dramu. Autor dr. Ali Fenwick je stručnjak za ljudsko ponašanje i profesor organizacijskog ponašanja i inovacije na vrhunskoj poslovnoj školi s FT liste. Dr. Fenwick je i direktor tvrtke Dr. Fenwick Lab for Human Behavior & Technology za istraživanje, obuku i savjetovanje, koja pomaže poslovnom svijetu i društvu u suvremenom okruženju, spajajući tehnologiju, ponašanje i mentalno zdravlje.

Osim što je stručnjak u području bihevioralne psihologije, dr. Ali je i omiljeni psiholog na društvenim mrežama, koji svojim zabavnim i inovativnim pristupom privlači pažnju milijuna pratitelja. U utorak 23. travnja (Noć knjige) u 18:00 sati u našoj knjižari Znanje u Gajevoj održat će se promocija knjige i druženje s autorom. Sigurni smo kako čitatelji nestrpljivo iščekuju detaljnije istražiti sve uzbudljive teme o kojima progovara ova knjiga i otkriti korisne alate za navigiranje kroz sve odnose u modernom okruženju.

                                                                                       

O KNJIZI:

Postoji li (nedefinirani) odnos iz kojega ne možete izaći? Poželite li da možete uočiti toksična prijateljstva izdaleka? Ili možda osjećate da teško postavljate granice? Ovaj zdravorazumski vodič za razlikovanje toksičnih i pozitivnih ponašanja kod vaših prijatelja, članova obitelji, ljubavnih partnera i kolega pomoći će vam u dekodiranju najsloženijih situacija i okončavanju nepotrebnih drama. Od simpatija koje vas izluđuju i napasnih roditelja do šefova koji preuzimaju zasluge za vaš rad, knjiga Crvene zastavice, zelene zastavice preobrazit će način na koji tumačite i rješavate svaku situaciju.

Crvene zastavice, zelene zastavice način su razmišljanja o ponašanjima i akcijama drugih ljudi i mogu vam pomoći u svim socijalnim situacijama.

Crvene zastavice mogu se objasniti kao poticaj da:

- promislite (Reflect)

- uključite se (Engage)

- odlučite (Decide).

Zelene zastavice mogu se pripisati ljudima i ponašanjima kojih trebamo više u svojim životima. One znače:

- iskrenost (Genuine)

- poštovanje (Respect)

- empatija (Empathize)

- uzdizanje (Elevate).

Autor jednostavno i pitko objašnjava pojmove poput narcizma, ljubomore, kontrole, bombardiranja ljubavlju, potpore, empatije, nedosljednosti, varanja, kompromisa, kompatibilnosti i mnoge druge. Posebno je upućen u digitalne medije i dinamiku društvenih mreža, prezentirajući sve pozitivne i negativne trendove njihove upotrebe.

 

Knjigu Crvene zastavice, zelene zastavice potražite u knjižarama Znanje i na webshopu od 11. travnja!


Objavljeno: 08.04.2024, zadnja promjena: 09.04.2024  Povratak