U skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite knjižare Znanje zatvaraju vrata na 30 dana. Knjige naručene putem webshopa redovno dostavljamo. Sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju BESPLATNU DOSTAVU. Plaćanje pouzećem do daljnjeg će biti onemogućeno (moguće plaćanje kreditnim ili debitnim karticama, internet bankarstvom i općom uplatnicom).

Dodjela nagrada kreativnog natječaja „Ja sam pisac 2019“Povodom manifestacije Noć knjige 2019., kojom se već osmu godinu obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, te u sklopu niza promocija i događanja daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, nakladnička kuća Znanje, skupa s portalom za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i I. gimnazijom iz Zagreba se i ove godine, već petu godinu za redom uključila svojim natječajem pod nazivom˝ Ja sam pisac ˝.

Tema natječaja bila je „Omiljeni lik u mojoj priči“, a podrazumijevala je da autor posudi svog omiljenog lika iz njegove originalne priče/romana i smjesti ga u novu vlastitu priču.  Natječaj je objavljen 15.ožujka 2019. godine, a stručni žiri sastavljen od naših književnih urednika, kao i predstavnika I. gimnazije u Zagrebu,  odabrao je 10 finalista među kojima su se istaknule 4 pobjedničke priče. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada autorima pobjedničkih priča održala se u KUC-u Travno, 17. travnja 2019. u 13h. Popis finalista i pobjednika naveden je u nastavku: 

1. MJESTO: SMRT LEONA GLEMBAYA
Učenik: Erik Matejak
Škola: Nadbiskupska klasična gimnazija, Zagreb
Mentor: prof. Marina Čubrić

2. MJESTO: LISICA
Učenica: Miriam Volarić
Škola: Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk
Mentorica: prof. Daria Papa

3. MJESTO: JA SAM TI
Učenica: Margarita Koši
Škola: Gimnazija Dubrovnik
Mentorica: prof. Matilda Perković

3. MJESTO: AHILEJ NA MARSU
Učenik: Roko Pezelj
Škola: Srednja škola Pregrada
Mentorica: prof. Marina Škrnjug

FINALISTI

Učenik: Mario Andrijašević (Omiljeni lik – Holden); Druga ekonomska škola; Mentorica: prof. Kristina Grgić Bublić

Učenica: Karla Batoz (Mala Emma iz Maovica); II. gimnazija, Split; Mentorica: prof. Magdalena Mrčela

Učenik: Jere Čović (Hekuba); II. gimnazija, Split; Mentorica: prof. Magdalena Mrčela

Učenica: Lana Miličević (Werther); 7. gimnazija, Zagreb; Mentorica: prof. Sanja Zolić-Neralić

Učenica: Petra Rokatinec (Moje ime je Shinji); Srednja škola Čazma; Mentorica: prof. Melita Ivanetić

Učenik: Lovro Šimek (Klasična šumska priča); Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka; Mentor: prof. Goran KrapićObjavljeno: 02.01.2018, zadnja promjena: 02.03.2020  Povratak