Znanje i Vorto Palabra donose dvije poslastice iz žanra epske fantastike

Znanje i Vorto Palabra predstavljaju dva epska djela, savršena za kratki bijeg od stvarnosti: fantaziju nadahnutu Zapadnom Afrikom Djeca krvi i kosti autorice Tomi Adeyemi koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga i nastavak međunarodne uspješnice Laini Taylor Dani krvi i zvjezdanog sjaja.

Zélie Adebola sjeća se doba kada je Orišom odzvanjala magija. Spalitelji su stvarali plamen, Plimotvorci dozivali valove, dok je njezina majka Kosac prizivala duše. Ali sve se promijenilo one noći kad je nestala magija. Debitantski roman Tomi Adeyemi, dobitnice nagrade Hugo i Nebula, fantazija je nadahnuta Zapadnom Afrikom koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga. Idealno štivo za ljubitelje Leigh Bardugo i Sabaae Tahir, roman Djeca krvi i kosti povest će čitatelje u fantastičan svijet magije i opasnosti. Djeca krvi i kosti prvi je dio fantastične trilogije o djevojci Zelie, a produkcijske kuće DisneyFox i Lucas Film već su otkupile prava za ekranizaciju romana.

U predivnom nastavku međunarodne uspješnice Kći dima i kosti američke spisateljice Laini Taylor, Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod. Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, Dani krvi i zvjezdanog sjaja roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?

Romani Djeca krvi i kosti i Dani krvi i zvjezdanog sjaja dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr.


Objavljeno: 19.10.2020, zadnja promjena: 19.10.2020  Povratak