Knjižare Znanje u Rijeci i Zagrebu osvojile prve nagrade u nacionalnom izboru za najbolje knjižare u 2022. godini!

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u Zagrebu je 20. prosinca 2022. godine dodijelilo nagrade za najbolje knjižare i antikvarijate u Hrvatskoj. U natjecanju je sudjelovalo 38 knjižara u tri kategorije: 26 knjižara u okviru knjižarskih lanaca, 7 samostalnih knjižara i 5 antikvarijata.

Dobitnicima je nagrade uručila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pri čemu je prvu nagradu za najbolju knjižaru u okviru knjižarskog lanca izvan Zagreba osvojila knjižara Znanje Rijeka (Korzo), dok je unutar Zagreba nagrada pripala kultnom Bookshopu Znanje u Gajevoj ulici!

Ovo nije prvi put da knjižare Znanja osvajaju nagrade na izboru za najbolju knjižaru. Prošle godine, kada je prvi put raspisan javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Hrvatskoj, u teškoj konkurenciji sjajnih knjižara druga je nagrada pripala knjižari Znanje u Slavonskom Brodu, također u okviru kategorije knjižarskih lanaca za knjižare izvan Zagreba.

Prilikom donošenja odluke o najboljima prvi dio ocjene temelji se na elektroničkim glasovima posjetitelja i čitateljske publike koji su svoje glasove dodjeljivali do 1. prosinca preko mrežne stranice citaj.hr, a drugi dio ocjene baziran je na glasovima članova stručnog povjerenstva koji su obišli sve prijavljene knjižare.

Čestitamo svim sudionicima i dobitnicima nagrada, zahvaljujemo stručnom žiriju na prepoznavanju kvalitete naših djelatnika i ponude knjižara, a posebno hvala svim našim vjernim kupcima-čitateljima na ukazanom povjerenju i glasovima!

Čitamo se i sljedeće godine u Znanju! :-) 

 

Na fotografiji: Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i Zvonimir Čimić, direktor Znanja