Leteći Lovro vas vodi na najčudesniju vožnju biciklom! Novi dječji serijal pustolovnih romana

 

Lovro Horvat je sasvim običan dječak koji sanja o tome da postane najbolji biciklist na svijetu. Bliži se njegov rođendan, a jedina želja mu je dobiti Munju, najnoviji trkaći bicikl. Na Lovrino razočaranje, za rođendan je dobio stari hrđavi bicikl, koji su njegovi roditelji, za razliku od Munje, mogli priuštiti. Koliko god se trudio vježbati i biti brži, Lovri to nije uspjevalo. Jednog dana mu se učinilo da je konačno dovoljno brz i da bi mogao pobjediti u utrci, a onda se dogodilo nešto neobično… Lovro je zaklopio oči i pustio da se pedale okrenu unatrag jedanput, dvaput, triput. Ti vrapca! Bicikl je poletio, a Lovro je shvatio da se nalazi u nekom sasvim drugom svijetu…

Fantastično zabavne pustolovine dječaka Lovre izdao je nakladnik Egmont, napisali su ih olimpijski prvak i biciklist Chris Hoy te nagrađivana spisateljica Joanne Nadin. Knjige je sjajnim ilustracijama obogatila Clare Elsom.

Nakladnik Egmont izdao je prva tri romana iz serijala Leteći Lovro koji prate pustolovine maštovitog dječaka Lovre, njegovog psa Čupka i princeze Lile. Lovro živi u malom gradu i po ničemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka, osim po jednoj stvari. Lovro zna kako doći do čarobne zemlje Nikadije u kojoj će steći nove prijatelje i upoznati čudnovata stvorenja.

Ovi dječji romani namijenjeni su djeci u nižim razredima osnovne škole, lako se čitaju i nevjerojatno su zabavni. Idealni su za učenje čitanja kao i za već napredne čitače. Ovu će knjigu posebno obožavati djeca različitih čitalačkih sposobnosti jer su veličina slova i prored prolagođeni lakšem čitanju. Tekst u knjizi je otisnut fontom Open Dyslexic koji svoj djeci daje jednaku priliku za uživanje u Lovrinim čudesnim pustolovinama.

 

Prve tri knjige iz serijala „Leteći Lovro“ dostupne su na webshopu znanje.hr te u svim knjižarama po cijeni od 59 kn.