„Milijunaš s ulice“ ponovno na policama hrvatskih knjižara, autor dolazi na Interliber kao glavni gost

Milijunaš s ulice (Q&A, Questions & Answers) svjetski bestseler Vikasa Swarupa po kojem je snimljen istoimeni i nagrađivani film, ponovno je dostupan na policama hrvatskih knjižara. Vijest je i kako će svi ljubitelji knjiga na ovogodišnjem Interliberu imati jedinstvenu priliku susresti se s autorom ove dirljive i inspirativne priče koja je osvojila srca čitatelja diljem svijeta, čemu tome svjedoči činjenica da je naslov preveden na čak 43 jezika. Kao glavni gost Interlibera, Swarup će 7. studenog u paviljonu 7, u 18 sati sudjelovati na interaktivnom predavanju pod nazivom „The Talk: Vikas Swarup“ na kojem će, između ostalog, rado odgovarati i na pitanja iz publike. Nakon predavanja uslijedit će potpisivanje knjige Milijunaš s ulice koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Podsjetimo, priča o Milijunašu s ulice prati neobrazovanog mladića Rama Mohammada Thomasa koji, premda odraste u najvećem indijskom slamu, osvoji milijardu rupija u poznatom televizijskom kvizu, zbog čega ga producenti programa pretuku ga i odvedu u zatvor.

Optuže ga da je varao na kvizu, pa Ram tijekom ispitivanja mora kroz vlastita sjećanja objasniti kako je znao sve te odgovore.

Priča o njegovu životu i odrastanju vodi nas u avanturu kroz sve slojeve moderne Indije, od sirotišta do bordela, gangstera i prosjaka, u domove bogatih diplomata i bolivudskih filmskih zvijezda.

Vikas Swarup rođen je u Indiji, a završio je povijest, psihologiju i filozofiju. Nakon završetka studija pridružio se indijskoj službi vanjskih poslova. U svojoj diplomatskoj karijeri obnašao je dužnost u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Etiopiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Južnoj Africi. Služio je kao generalni konzul u Japanu, službeni glasnogovornik indijskog Ministarstva vanjskih poslova u New Delhiju te je bio visoki povjerenik Indije za Kanadu.

Q&A je prvi roman koji je napisao, a objavljen je 2005. godine na čak 43 jezika. Filmska verzija Q&A pod nazivom 'Slumdog Millionaire', redatelja Dannyja Boylea, osvojila je više od 70 nagrada uključujući četiri Zlatna globusa, 7 BAFTA-a i nevjerojatnih 8 Oscara.

U izdanju nakladničke kuće Znanje i prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa, Milijunaš s ulice dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama po cijeni od 13,90 €.