„Na kraju obojica umiru“ – knjiška senzacija za mlade Adama Silvere

Knjiga koja će vas nasmijati, slomiti vam srce i o kojoj ćete razmišljati danima

Nije šala, kao što su mnogi pomislili, na kraju uistinu obojica umiru. Roman njujorškog autora Adama Silvere osvojio je sve, od top lista, relevantnih nagrada, kritike pa do publike. To možda može začuditi s obzirom da nije uobičajeno da autori u samom naslovu romana otkriju kraj i spoilaju cijelu priču. Koji je uopće smisao čitanja priče ako se zna kako završava? Silvera je u jednom intervjuu rekao: „Za mene, smisao priče je oduvijek bio u putovanju, a ne odredištu.“ Upravo putovanje kroz ovu priču i jest ono što ovaj roman čini tako posebnim.

Petog rujna, malo nakon ponoći, Mateo i Rufus primit će loše vijesti Agencije Death-Cast: danas će umrijeti. Oni su potpuni stranci, ali spletom okolnosti posljednje trenutke svojih života provest će zajedno. Na kraju obojica umiru potresna je, ali i ohrabrujuća priča o dvojici mladića čiji se životi promijene u samo jednom nezaboravnom danu, priča koja nas podsjeća kako nema života bez smrti, ali ni ljubavi bez gubitka. Ovaj roman namijenjen je prvenstveno mladima, ali čitati ga mogu svi, a pogotovo oni koji su ikada nekoga voljeli, izgubili ili se pitali koji je smisao života. U glavne likove ovog romana nemoguće se ne zaljubiti. S njima ćete se smijati, uživati, zapitkivati, a onda ćete plakati i razmišljati o njima još danima nakon što knjigu pročitate.

Na kraju obojica umiru“ u rekordnom se roku nakon objavljivanja prometnuo u književnu senzaciju, zavladavši svim svjetskim ljestvicama najprodavanijih knjiga te preuzevši titulu najboljeg romana za mlade svih vremena u izboru svih relevantnih medija. Kad ga pročitate, bit će vam jasno i zašto.

Knjigu Na kraju obojica umiru u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite po cijeni od 139 kn u knjižarama Znanja i na webshopu znanje.hr.


Objavljeno: 15.07.2022, zadnja promjena: 15.07.2022  Povratak