NAGRADNI NATJEČAJ "Ja sam pisac"

nagradni-natjecaj-ja-sam-pisac

ORGANIZATOR

Nagradni natječaj “Ja sam pisac” priređuje i organizira Znanje d.o.o., Zagreb (OIB: 80627693538), Matka Mandića 2, 10000 Zagreb.


TRAJANJE I SVRHA PROVOĐENJA NAGRADNE IGRE

Nagradni natječaj provodi se u svrhu promocije knjige, čitanja i književnoga stvaralaštva povodom manifestacije Noć knjige 2018. Nagradni natječaj traje od 15. veljače 2018. do 25. ožujka 2018. godine, a odnosi se na sve kratke priče učenika napisane prema pravilima istaknutima u nastavku.


FOND NAGRADA KOJI UTVRĐUJE PRIREĐIVAČ

Fond nagrada sastoji se od poklon-paketa knjiga iz naklade Znanja, zahvalnice i objave pobjedničkih priča na Facebook i internetskim stranicama nakladničke kuće Znanje te na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena.


Nagrade za prva tri mjesta na razini svake škole – pojedinačno:

1. mjesto (autor osvaja paket od šest knjiga u tvrdom uvezu);

2. mjesto (autor osvaja paket od četiri knjige u tvrdom uvezu);

3. mjesto (autor osvaja paket od dvije knjige u tvrdom uvezu).

Utješne nagrade: Svi sudionici natječaja „Ja sam pisac“ dobit će po jednu knjigu iz popularne biblioteke “Knjiga dostupna svima”.


PRIJAVE I PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri imaju svi učenici srednjih škola koje su se prijavile i uključile u natječaj osim članova užih obitelji organizatora. Za sudjelovanje u Natječaju škole se prijavljuju organizatoru e-mailom te šalju radove, a učenici mogu slati svoje radove i samostalno na elektroničku adresu: redakcija@znanje.hr zaključno do 25. ožujka 2018. godine u ponoć.


KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOM NATJEČAJU?

Sudionici trebaju napisati kratku priču unutar jedne od četiri ponuđene tematske kategorije:

- ljubavna priča  - povijesna priča

- krimi-triler priča  - fantasy ili SF priča

i do 25. ožujka 2018. poslati kratku priču na e-adresu: redakcija@znanje.hr. Povjerenstvo u sastavu: urednici nakladničke kuće Znanje, predstavnici Modernih vremena i ostali članovi među pristiglim kratkim pričama odabrat će pobjedničke priče koje se svojim elementima i kreativnošću diferenciraju među ostalima.


PROPOZICIJE NATJEČAJA ‟Ja sam pisac”:

• Kratka priča mora biti napisana na najmanje dvije i najviše četiri stranice teksta A4 formata u Wordu (font Arial 10 ili Times New Roman 12, prored 1,5).

• Tema kratke priče je slobodna unutar četiri zadane tematske kategorije.

• Struktura teksta: uvod, zaplet, vrhunac, rasplet, kraj.

• Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu elektronske pošte, naziv škole koju autor pohađa i ime profesora mentora.

• Autor rada može biti samo jedan. Svaki učenik može sudjelovati samo s jednim radom.


PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I PREUZIMANJE NAGRADA

Proglašenje pobjednika i preuzimanje nagrada održat će se u Noći knjige, 23. travnja 2018. godine na svečanoj dodjeli nagrada u KUC-u Travno, Božidara Magovca 17 (plato mamutice) u Zagrebu.


PUBLICITET

Sudjelovanjem u ovome nagradnom natječaju sudionici su suglasni da se, ako postanu pobjednici unutar neke od kategorija, njihovo ime, osobni podaci ili fotografija te nagrađena kratka priča mogu objaviti na web i Facebook stranici nakladničke kuće Znanje (www.znanje.hr) te na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena (www.mvinfo.hr).


MALOLJETNI SUDIONICI U NAGRADNOM NATJEČAJU

Maloljetnici imaju pravo sudjelovati u nagradnoj igri u skladu sa zakonom.


MOGUĆNOST PREKIDA NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradna igra može se prekinuti jedino u slučaju više sile.


Preuzmite pravila (.pdf)

Objavljeno: 21.02.2018, zadnja promjena: 03.03.2020  Povratak