NAGRADNI NATJEČAJ „JA SAM PISAC“

Povodom manifestacije Noć knjige 2019., kojom se već osmu godinu obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, te u sklopu niza promocija i događanja daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, nakladnička kuća Znanje, u suradnji s portalom za knjigu i kulturu Moderna vremena i Prvom gimnazijom Zagreb, se i ove godine uključuje natječajem pod nazivom˝Ja sam pisac˝. Dosad su u natječaju sudjelovali učenici mnogih zagrebačkih škola, kao i učenici škola diljem Hrvatske.

Pozivamo sve učenike srednjih škola da se uključe u promicanje ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu, i prijave se na natječaj za kratku priču na temu „Omiljeni lik u mojoj priči“. Tema podrazumijeva da autor posudi svog omiljenog književnog  lika iz njegove originalne priče/romana i smjesti ga u novu vlastitu priču. 

Kratka priča treba biti napisana prema priloženim pravilima i poslana na e-mail adresu nakladni@znanje.hr do 15.ožujka 2019. godine, a stručni žiri sastavljen od naših književnih urednika, kao i predstavnika portala Moderna vremena,  odabrat će tri pobjedničke priče. Proglašenje najboljih radova, kao i podjela nagrada autorima pobjedničkih priča održat će se u KUC-u Travno, 17. travnja 2019. u 13h, gdje će naši urednici biti na raspolaganju za sva pitanja vezano uz rad u nakladništvu ili savjete za poboljšanje tehnike pisanja.

Pobjednike natječaja nagradit ćemo prikladnim nagradnim paketima knjiga u tvrdom uvezu i objavom pobjedničkih priča na Facebook stranici Znanja koja broji više od 120 000 članova, web stranici www.znanje.hr , te na  portalu za knjigu i kulturu, Moderna vremena (www.mvinfo.hr). Finalisti natječaja „Ja sam pisac“ kao utješnu nagradu dobit će po jednu knjigu iz naklade izdavačke kuće Znanje.

Pravila natječaja možete pročitati ovdje.

Obrazac suglasnosti za obradu osobnih podataka možete preuzeti ovdje.
Objavljeno: 12.02.2019, zadnja promjena: 03.03.2020  Povratak