Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle: Najljepše knjige za djecu

Želimo li biti superheroji i sudjelovati u spašavanju svijeta trebamo samo ostati doma. No, kako to obično biva, nije lako biti superheroj! Proljeće je, vani je prekrasno vrijeme i ostati doma je teško. A posebno je izazovno za djecu. Kako biste im olakšali dane izolacije, uvedite ih u čarobni svijet knjige. Čitajte vašoj djeci, čitajte s njima, potičite ih da čitaju. I možda, kada sve ovo bude iza nas, uvidite da ste stvorili vječnog knjigoljupca! U nastavku donosimo preporuku naslova iz naše naklade uz koje je vama i vašim mališanima zabava zagarantirana.


Jedna od najpopularnijih knjiga za djecu i mlade sigurno su Priče za laku noć za mlade buntovnice i Priče za laku noć za mlade buntovnice 2 autorica Elene Favilli i Francesce Cavallo. Ove inspirativne priče jednako nadahnjuju djevojčice, njihove majke, tete i rođakinje i potiču na velike snove… Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su pripovijetke, napisane u stilu bajki, o hrabrim ženama – buntovnicama – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

Inačicu inspirativnih pripovijetki za dječake donosi engleski autor Ben Brooks. Knjiga Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji odgaja nove generacije dječaka koji se usuđuju biti drugačiji. Čudesna je to zbirka stotinu sjajno ilustriranih priča o poznatim i manje poznatim muškarcima i dječacima, povijesnim likovima ili našim suvremenicima, kojima je svima zajednička osobina da su suočeni s nevoljama i predrasudama izašli kao pobjednici te da su kršeći pravila uspjeli postići nezamislive nove stvari.

Zabavna i dinamična priča koja vrvi živopisnim i fantastičnim detaljima, Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow spisateljice Jessice Townsend, u Australiji je bio najprodavaniji prvijenac iz dječje književnosti svih vremena. Knjiga je osvojila niz nagrada i nekoliko puta proglašena knjigom godine, a Time Magazine usporedio ju je s popularnim čarobnjakom Harryjem Potterom. Roman prati neobičnu djevojčicu Morrigan Crow rođenu na zlosretnu Staru večer, zbog čega ju stanovnici njezinog rodnog Šakalovca proglašavaju ukletom i krive za sve male i velike nevolje koje ih snađu. Kao i svoj ukletoj djeci, predodređeno joj je da umre na jedanaesti rođendan, kada nebeskoliki sat otkuca ponoć. Morrigan naizgled hrabro iščekuje taj trenutak, ali zapravo je prestravljena svojom sudbinom. I baš kada pomisli da za nju više nema nade, pojavljuje se zagonetni čovjek imena Jupiter Sjever, i bježi s njome na čudesno i magično mjesto – Nikadgrad. 

Iz pera autorice Lucy Strange dolazi predivna i zamršena priča o prijateljstvu, bajkama i obiteljskim tajnama Tajna Slavujeve šume. Dadilja Jane je previše zaposlena da pazi na Henriettu i na stvari koje vidi – ili misli da ih vidi – u sjenama njihova nova doma, Kuće Nade. Posve sama, dok su joj jedino su društvo priče, Henry (Henriettin nadimak) otkriva da je Kuća nade puna neobičnih tajni: zaboravljeni tavan, sablasna bića, neobjašnjivi bljeskovi koji trepere u drveću iza vrta. Jedne noći odluči poći u mrak Slavujeve šume. Ondje će otkriti nešto što će joj promijeniti sav svijet…

U Parvaninu putovanju, nastavku slavnog romana Djevojčica iz Afganistana autorice Deborah Ellis, Talibani još uvijek nadziru Afganistan, ali rat i dalje bjesni, a Kabul je u ruševinama. Parvanin otac je umro, a majka bi s ostatkom obitelji mogla biti bilo gdje u opustošenoj zemlji. Jedino što Parvana zna jest to da ih mora pronaći. Unatoč svojoj mladosti i prerušena u dječaka, ova hrabra djevojčica kreće na neizvjesno putovanje…

Leksikon grčkih bogova i junaka Ja, Zeus i ekipa s Olimpa napisan je uz dozu humora koja ovu knjigu čini prvoklasnim izvorom zabave. Zašto veliki junak Ahilej hoda uokolo odjeven u ženske haljine? Kakve veze beauty queen Afrodita i zlatna jabuka imaju s Trojanskim ratom? I zašto Arijadnu zovu "plačljivica s Naksosa"? Ovdje ćeš saznati sve odgovore iz prve ruke. Od A kao Ahilej do Z kao Zeus: bogovi i junaci bez uljepšavanja pripovijedaju najpoznatije priče iz grčke mitologije.

Dobra zabava je zagarantirana uz enciklopediju Svijet na crtama vremena. Istražite ilustriranu povijest svijeta kroz prekrasno ilustrirane vremenske crte. Od dinosaura i Vikinga do povijesti robotike i špijuniranja, upoznajte povijest kroz raskošnu zbirku vremenskih crta. Prepun iznenađujućih činjenica i čudesnih pojedinosti, primjerice tko je bio najkrvožedniji pirat svih vremena i koji je zločin prvi otkriven s pomoću otisaka prstiju, Svijet na crtama vremena vodi vas na uzbudljivo putovanje ilustriranom poviješću vremena, od Velikog praska do suvremenog svijeta.

Za male i malo veće znanstvenike tu su slikovnica Na nebu: Izumi nadahnuti prirodom i komplet Svijet gledan kroz mikroskop. Kad izmišljaju izume, znanstvenici se često ugledaju u prirodu. U slikovnici Na nebu otkrijte kako je priroda nadahnula neke velike izume, od prvog aviona braće Wright do vlaka-metka Eijija Nakatsua. upoznajte ptice nevjerojatnih sposobnosti, čudesne šišmiše i stabla koja žive poput obitelji i proučite prirodni svijet i svijet ljudi, od pčelinjeg plesa do kamera za istraživanje dubokog svemira. Komplet Svijet gledan kroz mikroskop omogućiti će vam sastavljanje mikroskopa koji uvećava 30 puta. Svojim očima promatrajte sitne dijelove biljaka, kukaca, tehnoloških uređaja i mnogo drugoga!

Svi spomenuti naslovi dostupni su na našem webshopu uz popust do 25% i besplatnu dostavu za narudžbe iznad 150kn. Za veći izbor knjiga za djecu posjetite Znanje webshop.


Objavljeno: 10.04.2020, zadnja promjena: 10.04.2020  Povratak