Najpopularnije novitete naklade Mozaik pronađite na Znanje webshopu

Posjetite naš webshop i pogledajte koje novitete nam je spremila naklada Mozaik. Bilo da tražite recepte za sreću i za stvaranje uspomena, ili se samo želite opustiti uz zanimljiv roman, ovdje ćete zasigurno pronaći nešto za sebe.


Kako stvarati i pamtiti sretne trenutke: Meik Wiking - Umijeće stvaranja uspomena

Meik Wiking jedan je od najpoznatijih modernih autora današnjice koji svojim knjigama širi ljubav, mir i sreću. Prvu knjigu „Hygge – Danski recept za sretan život“, objavio je 2016. godine i odmah je postala globalni fenomen, a do danas se prodala u više milijuna primjeraka. Već sljedeće godine objavljuje knjigu „Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu“ u kojoj donosi rezultate istraživanja što ljude čini sretnima. Ugledni svjetski časopisi New York Times i Sunday Times tjednima su njegove uspješnice „Hygge“ i „Lykke“ svrstavali na vrhove ljestvica najpopularnijih naslova.

Osim što je uspješan autor, čije su knjige objavljene u više od 30 zemalja, Meik Wiking direktor je Instituta za istraživanje sreće iz Kopenhagena i već dugo proučava čaroliju danskoga načina života. Njegova istraživanja i rezultati savršena su podloga za njegove recepte i savjete koje prate milijuni čitatelja.

U najnovijoj knjizi „Umijeće stvaranja uspomena“, u izdanju Mozaika knjiga, autor nas potiče na stvaranje i pamćenje sretnih trenutaka. Upravo uspomene oblikuju našu osobnost i utječu na naše postupke i raspoloženje. Omogućuju nam da putujemo kroz vrijeme istražujući prošlost i pomažu nam bolje planirati svoje putovanje u budućnost. Stoga, planirajte svoje buduće sretne uspomene! Planirajte svoje sretnije dane! Planirajte svoju sretniju budućnost! Ova je knjiga pokrenula pravi svjetski trend i stvorila nezaboravne uspomene kod milijuna ljudi.

Novi nastavak japanskog recepta za sretan život: Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles - Ichigo-ichie: japansko umijeće življenja u trenutku

Nakon što su knjigama „Ikigai – japanska tajna za dug i sretan život“ i „Ikigai u praksi“, jedinstvenim naslovima prevedenim na 42 jezika, podijelili sa svijetom jednostavne recepte za sretan život, autori ovih knjiga otkrivaju nam novi koncept drevnog porijekla, koji će promijeniti živote milijuna čitatelja. „Ichigo-ichie“ treći je naslov ovog uhodanog spiritualnog dvojca Héctora Garcíe (Kirai) i Francesca Mirallesa u prijevodu Ane Matijević.

Izraz ichigo-ichie kada ga doslovno prevodimo s japanskog jezika znači „za ovaj trenutak“, ali i kao „jednom u životu“. Takav popularni japanski način razmišljanja i življenja, koji se proširio cijelim svijetom, poručuje nam da je svaki susret, sve što doživimo, jedinstveno blago koje se više nikada neće ponoviti na isti način. Dakle, ako pustimo da nam isklizne, a da pritom ne uživamo, trenutak će zauvijek biti izgubljen. Nakon što osvijestimo vlastiti ichigo-ichie, svako jutro, svaki dan, svaka pomisao, ali i svaki trenutak koji provedemo s našim prijateljima, obitelji pa i sami sa sobom  bit će beskrajno vrijedan i znat ćemo da zaslužuje našu punu pažnju.

Ova drevna japanska metoda umijeća življenja u trenutku na kojoj se bazira knjiga također nas uči kako se osloboditi prošlosti i budućnosti da bismo svaki trenutak učinili jedinstvenim; kako u život uvrstiti zen koji je Steve Jobs naučio od japanskog učitelja i koji je bio ključan za njegov uspjeh; kako stvarati nezaboravne susrete u poslovnom i privatnom okruženju; kako poboljšati odnose pomoću novog načina postizanja usredotočene svjesnosti (mindfulness); i kako otvoriti prolaz kreativnom toku kada nam je potreban.

Autori posebno naglašavaju da svatko od nas posjeduje ključ koji otvara vrata pažnji, skladu s drugima i ljubavi prema životu. Taj je ključ za ichigo-ichie.

Borba s najopasnijom talijanskom mafijom na svijetu: Mojca Širok - Ugovor

Slovenska književnica i novinarka Mojca Širok trinaest je godina radila kao dopisnica iz Italije i Vatikana. U spisateljskoj karijeri upravo joj je Apeninski poluotok bio glavna inspiracija za pisanje. Do sada je objavila i knjige „Posljednji rimski car“, „Vlast bez obraza“ i „Od Benedikta do Franje“, u kojima je donosila uzbudljive i zanimljive priče o talijanskom kulturnom i političkom životu.

Osim tjestenine, pizze i bogate kulturne baštine uz Italiju se često povezuju i brojne kriminalističke organizacije o čijim su nezakonitim radnjama snimljeni filmovi i napisane knjige. Upravo je sicilijanska mafija zaintrigirala i Mojcu Širok koja je o tom zloglasnom miljeu prve reportaže pisala za tjednik „Mladina“, da bi nakon nekoliko godina za RTVS snimila i dokumentarni film „Šutnja u Palermu“.

Kriminalistički roman „Ugovor“, dobitnik slovenske nagrade Modra ptica 2018. godine, autoričin je književni prvijenac o Italiji i mafiji, temama koje autorica odlično poznaje. Roman je sa slovenskog prevela Jagna Pogačnik.

Ugovor iz naslova knjige je zapravo ugovor s vragom – ugovor koji vodeći talijanski političari sklapaju sa sicilijanskom mafijom. Priča započinje u Rimu s trima smrtima u jednoj noći. Prvo se ubojstvo događa u prestižnoj rimskoj četvrti, u vili jednog od najuspješnijih rimskih odvjetnika. Potom slijedi i prometna nesreća u kojoj pogiba uspješni talijanski kirurg, a na kraju se i mafijaški boss ubije u zatvoru. Istraga o tim trima događajima vodi nas u srce mafije i do otkrića da glavni akteri – inspektori, novinari, tužitelji i političari – imaju tajanstvenu zajedničku prošlost. Njihove ljubavne i prijateljske veze isprepliću se sa službenim dužnostima, pa su izbrisane granice gdje završava država i započinje mafija…

Autorica ljubavnih romana koju obožavaju Lisa Kleypas i Julia Quinn: Sarah MacLean: Grof traži ljubavnicu

2020. godine hrvatska je publika upoznala autoricu ljubavnih romana Sarah MacLean kroz neodoljivu priču „Nevaljalac ostaje nevaljalac“ koju su u najkraćem roku zavoljeli svi ljubitelji povijesnih ljubavnih romana. Upravo je za prvi roman objavljenom na hrvatskom jeziku 2013. godine osvojila prestižnu nagradu Romance Writers of America (RITA) za najbolji povijesni ljubavni roman. Zbog pozitivnih emocija koje je probudila kod čitatelja prvim naslovom, u prijevodu Andreja Bukarice, objavljen je novi roman „Grof traži ljubavnicu“. To je drugi naslov, od četiri, u nevjerojatnoj novoj seriji romana Pravila lopova.

Sarah MacLean danas se smatra jednom od najpopularnijih autorica ljubavnih romana u Americi, a njezine publikacije često se nalaze na listama najprodavanijih naslova prema odabiru New York Timesa, Washington Posta i USA Todaya. Romani ove vodeće zagovornice ljubavnih romana prevedeni su na više od 20 jezika i prodani u milijunskim primjercima.

Osim za naslov „Nevaljalac ostaje nevaljalac“ Sarah MacLean je 2014.  godine osvojila još jednu RITA nagradu za treći roman iz serijala Pravila lopova „No Good Duke Goes Unpunished“.

Jedan poljubac, dva muškarca i tri života koji su zajedno isprepleteni: L. J. Shen: Kradljivac poljubaca

U samo pet godina od kada je objavila svoj prvi roman „Tyed“ L. J. Shen postala je  jedna od najpopularnijih autorica suvremenih romantičnih romana diljem svijeta. Njezinim ljubavnim intrigama, zapletima i neodoljivim romansama nisu odoljeli milijuni čitatelja koji s velikim nestrpljenjem iščekuju svaki novi naslov. 

Do sada je napisala 16 romana, a svaki je odmah po objavljivanju dospio je na prva mjesta ljestvica čitanosti časopisa Washington Posta i USA Todaya. Isti uspjeh postigao je i njezin prvi roman preveden na hrvatski jezik „Kradljivac poljubaca“, u prijevodu Ivane Šojat. Na poznatoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, knjiga „Kradljivac poljubaca“ ima visoku ocjenu 4,1 od maksimalnih 5. Osim visokih ocjena, ovaj naslov bio je nominiran u kategoriji za najbolji ljubavni roman 2019. godine prema odabiru čitatelja Goodreadsa. „Kradljivac poljubaca“ može se pohvaliti da je bio drugi najprodavaniji roman na stranicama Amazona i drugi najtraženiji među korisnicima Kindle uređaja.

Kažu da se za prvi poljubac treba izboriti i zaslužiti ga. U ovoj ljubavnoj priči postoji jedan poljubac, dva muškarca i tri života koji su zajedno isprepleteni.

Novi nastavak najpopularnijeg dječjeg serijala na svijetu: Dav Pilkey: Čovpas – Pušten s lanca

Prvo mjesto na svim svjetskim listama najprodavanijih naslova unaprijed je rezervirano za autora najpopularnijih dječjih serijala na svijetu - „Kapetan Gaćeša“ i „Čovpas“. Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja, a sada se najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s drugim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu „Čovpas – Pušten s lanca“. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da samo psoglavi policajac može spasiti dan kada se u mračno doba na ulicama pojavljuju zlikovci.

Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas je novi serijal kojim je ponovno zaludio cijeli svijet. Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.

Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o Kapetanu Gaćeši. Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika. Za Kapetana Gaćešu Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

Pretražite i ostale naslove nakladnika Mozaik knjiga na našem webshopu.

 

 


Objavljeno: 08.05.2020, zadnja promjena: 08.05.2020  Povratak