Noć knjige i akcija Knjiga svima i svuda u Znanju - 2023

Povodom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava i ove se godine organizira Noć knjige, manifestacija koja za cilj ima promovirati kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog dosega, kao i potaknuti razgovor o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.
Ove godine tema je umjetna inteligencija, a kako se i ove godine ključni dani manifestacije preklapaju s vikendom, Noć knjige će trajati od 21. do 23. travnja. Uz nju će započeti i akcija Knjiga svima i svuda u kojoj knjigoljupcima pripremamo prigodne akcijske popusti u svim knjižarama Znanja, te na webshopu znanje.hr, a trajat će od 21. do 30. travnja 2023.

U naših deset knjižara i na webshopu znanje.hr sve naslove iz naklada Znanje i Vorto Palabra učinit ćemo dostupnima po super popustima i to od -10% na najnovije do -60% na starije naslove. Uz to, na popustima ćete pronaći i hit naslove drugih domaćih nakladnika. 

U nastavku donosimo pregled najzanimljivijih naslova iz naklada Znanje i Vorto Palabra koji će se moći kupiti za vrijeme trajanja akcije. 

 

 

 

„Pri kraju sam večere s obitelji i zaručnikom, kad me nazove suprug.“ – uvodna je rečenica iz Ljubav(i) mog života (One True Loves), romana kojim autorica Taylor Jenkins Reid još jednom dokazuje svoj majstorski dar pripovijedanja. Postavljajući pitanje može li jedna žena jednako voljeti dva muškarca, ovaj naslov bavi se temama ljubavi, gubitka i preispitivanja životnih odluka. Nakon mega uspješnica Sedam muževa Evelyn Hugo, Daisy Jones i Šestorka te Dok nas brak ne rastavi, ovo je još jedan roman kojim će vam Jenkins Reid zasigurno izmaknuti tlo pod nogama. (Redovna cijena: 18 € / 135,62 kn, AKCIJSKA CIJENA: 15 € / 113,02 kn)

 

 

 

 

 

 

 

Istraživanje moralnih granica pojedinaca rođenih u opresivnom režimu donosi naslov Posljednji izgnanici (The Last Exiles), novi roman Ann Shin koji čitateljima dočarava život u Sjevernoj Koreji i iskustva onih koji su se usudili pobjeći. Ova dirljiva priča čitatelja će povesti na putovanje kroz sjevernokorejski režim i pružiti potresan uvid u hrabrost i odlučnost ljudi koji se bore za slobodu i život dostojan čovjeka. Shin kroz snažne likove i njihove priče uspijeva dati glas ušutkanima. (Redovna cijena: 15,90 € / 119,80 kn, AKCIJSKA CIJENA: 13 € / 97,95 kn)

 

 

 

 

 

 

 

Optužba (Les choses humaines) francuske autorice Karine Tuil uzbudljiva je pravosudna drama koja govori o slučaju silovanja u visokim društvenim krugovima. Tuil propituje suvremeni svijet, demontira nemilosrdnu mehaniku pravosudnog stroja i suočava nas s vlastitim strahovima. Seks, njegov divlji nagon i poriv za uništenjem u središtu su ovog romana u kojem ova nagrađivana spisateljica donosi dobrodošlu kritiku i preispitivanje statusa quo u modernom društvu. (Redovna cijena: 15,90 € / 119,80 kn, AKCIJSKA CIJENA: 13 € / 97,95 kn)

 

 

 

 

 

 

 

Atlasovih šest (Atlas Six) književna je senzacija koja je poharala TikTok, autorice Olivie Blake. Radnja prati šestero najdarovitijih medejaca, izabranika s nadnaravnim moćima, koji dobivaju poziv za inicijaciju u Aleksandrijsko društvo - najtajnije društvo na svijetu. No, pod koju cijenu? Svaki od šestero kandidata ima svoje razloge zbog kojih prihvaćaju zagonetni poziv, iako će to podrazumijevati susret s neviđeno opasnim neprijateljima, a možda i okrutnu izdaju najbližih saveznika. Atlasovih šest čaroban je naslov koji izaziva ovisnost (srećom, nastavak slijedi), a oduševit će ljubitelje sve popularnijeg žanra dark academia. (Redovna cijena: 18,90 € / 142,40 kn, AKCIJSKA CIJENA: 16 € / 120,55 kn)

 

 

 

 

 

 

Za ljubitelje romantičnih komedija tu je Ljubavna obmana u Španjolskoj (The Spanish Love Deception) autorice Elene Armas. U ovom neodoljivom uratku glavna junakinja Catalina Martin u potrazi je za pratnjom na sestrino vjenčanje. Kada se njena mala laž o američkom dečku izmakne kontroli, preostaju joj četiri tjedna da pronađe nekoga tko će je pratiti u Španjolsku i sudjelovati u obmani Catalinine obitelji koju nije lako nadmudriti. Aaron Blackford, njezin zgodni kolega, nudi svoju pomoć, no njegova razdražljivost i temperament neće situaciju učiniti ništa lakšom. Hrvatski prijevod ove zabavne romantične priče uz koju ćete izgarati od iščekivanja i ostati njome opčinjeni i nakon posljednje stranice. (Redovna cijena: 18,90 € / 142,40 kn, AKCIJSKA CIJENA: 16 € / 120,55 kn)

 

 

 

 

 

 

One koji vole povijesne romane oduševit će Katedrala (The Cathedral), autora Bena Hopkinsa. Ovaj scenarist, filmski autor i romanopisac donosi priču o katedrali u njemačkome gradu Hagenburgu. Njezina izgradnja u 13. i 14. stoljeću ujedinjuje mnoštvo osebujnih likova čija je sudbina usko vezana za stalne promjene političkih prilika, kao i gospodarskih interesa i borbe za premoć. Od biskupa i njegova rizničara do lokalnih trgovaca i klesara, pa i židovskih stanovnika grada, svi su uključeni u dugotrajnu gradnju hagenburške katedrale, koja potiče bujanje ljudskih slabosti, strasti i mana. Tapiserija isprepletenih niti živopisnih likova čiji se životi vrte oko poteškoća i tragedija, lukavstva i ambicija, poroka i progona čine ovaj roman epskom pričom o misticizmu, politici, religiji, ali i ljudskoj krhkosti. (Redovna cijena: 21,90 € / 165 kn, AKCIJSKA CIJENA: 18 € / 135,62 kn)

 

 

 

 

 

Dok niste znali moje ime (Before You Knew My Name) nije još jedan tipičan kriminalistički roman o mrtvoj djevojci. Kad je na svoj osamnaesti rođendan došla u New York sa šesto dolara gotovine  i ukradenim fotoaparatom, Alice Lee željela je novi početak. Sad, samo mjesec dana poslije, najnovija je gradska Jane Doe, neidentificirana žrtva ubojstva. I Ruby Jones pokušava krenuti iznova; prevalila je pola svijeta, ali usamljenija je nego ikad. Dok uz rijeku Hudson ne nađe Aliceino mrtvo tijelo. Od tog prvog, razornog susreta, dvije žene spojene su neraskidivom sponom. Alice je sigurna da je Ruby ključ rješenja tajne njezina života – i smrti. A Ruby, koja se svim silama trudi zaboraviti što je vidjela tog jutra, shvaća da ne može pustiti Alice dok ta mlada djevojka ne dobije kraj kakav zaslužuje. Ovaj neobičan, misteriozan i potresan krimi triler izašao iz pera Jacqueline Bublitz ne pita tko je ubojica. Umjesto toga zaokupljen je tajnom: Tko je bila ubijena djevojka? I što je ostavila iza sebe? (Redovna cijena: 15,90 € / 119,80 kn, AKCIJSKA CIJENA: 13 € / 97,95 kn)