Izolacija u dobrom društvu: Tri noviteta za vrhunski doživljaj čitanja

I dalje punom parom pripremamo nove poslastice za ljubitelje dobre knjige. Tako su u ovom tjednu pristigla tri privlačna noviteta različitih žanrova koji će vam nesumnjivo olakšati i uljepšati dane izolacije.


Ime Yrsa Sigurđardóttir ljubiteljima krimića zasigurno nije nepoznanica. Njezin zastrašujući, izvanredan i napeti roman DNK (s islandskog prevela Vanja Veršić), nagrađen je Blódropinn nagradom za najbolji islandski krimić 2015. godine, a Guardian za roman navodi da je atmosferom bliži jezivom svijetu Stephena Kinga nego nordijskome noiru. Romanom DNK, prvim u seriji o dječjoj psihologinji Freyji i detektivu Huldaru, Yrsa je učvrstila svoj status „kraljice islandskog krimića“ i majstorice pripovijedanja.

U mračnom, brutalno iskrenom romanu Stvarni život (prevela Maja Ručević), koji podsjeća da ljudska duša ima vrlo tamnu stranu, beskompromisno i blistavo pero francuske spisateljice Adeline Dieudonné oživljava neustrašivu junakinju koja se bori preživjeti u obiteljskom zvjerinjaku. Stvarni život autoričin je prvi roman koji je dobio čak 14 književnih nagrada, od kojih se ističe nagrada Fnac za roman godine.

Ljubitelji Jojo Moyes i Cecilije Ahern obožavat će prvijenac Emme Cooper Melodije srca (prevela Sabine Marić) koji čitateljima poručuje kako naš život, bez obzira na njegov tijek, započinje i završava otkucajem srca: našim osobnim ritmom, našom osobnom pjesmom. Melodije srca je istodobno i silno duhovit i dirljiv roman o ljubavi, gubitku i tome što znači obitelj, koji se našao u užem izboru za nagradu RNA Contemporary Novel Award.

Sva tri romana dostupna su u online prodaji uz popust od 10%. Rokovi isporuke su standardnih 3-7 radnih dana, a dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 150kn. Posjetite ZNANJE WEBSHOP i naručite dostavu na kućni prag!

 


Objavljeno: 09.04.2020, zadnja promjena: 09.04.2020  Povratak