Omiljeni književni čarobnjak vraća se u Hrvatsku!

Stigao je sretan dan za sve Potteroljupce! Nakon što godinama nisu bile dostupne u hrvatskom izdanju, knjige o dogodovštinama slavnog Gryffindora i njegovih prijatelja uskoro se napokon vraćaju na police hrvatskih knjižara i to u novom izdanju! 

Harry Potter i kamen mudraca, prvi nastavak hit serijala J. K. Rowling, početak je magične avanture na kojoj je odrasla cijela jedna generacija, a novo izdanje ovog popularnog romana na police knjižara dolazi u tvrdom uvezu. Potteromanija kreće 18. listopada, od kad je knjiga dostupna za narudžbu u pretprodaji na webshopu i u knjižarama Znanja po promotivnoj cijeni od 140,00 kn (18,58 €). Očekivani datum dolaska u knjižare je 8. studeni 2022. kada će redovna cijena iznositi 149,94 kn (19,90 €). 

Podsjetimo, serijal o Harryju Potteru, koji od objavljivanja do danas uživa neviđenu popularnost i utjecaj, proizašao je iz pera britanske autorice J. K. Rowling. Prvi u nizu, Harry Potter i kamen mudraca, u Velikoj Britaniji objavljen je 1997. godine, a uslijedili su Harry Potter i Odaja tajni, Harry Potter i zatočenik Azkabana, Harry Potter i Plameni pehar, Harry Potter i Red feniksa, Harry Potter i Princ miješane krvi. Serijal je dovršila deset godina kasnije, objavljivanjem knjige Harry Potter i darovi smrti 2007. godine. Izlazak svih romana pratile su iznimno uspješne i popularne filmske adaptacije, a serijal o Harryju Potteru do danas je prodan u više od 600 milijuna primjeraka i preveden na više od 80 jezika. J. K. Rowling je uz romane o Harryju Potteru napisala i tri popratne knjižice, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći, koja je nadahnula novu seriju filmova u kojima se kao glavni lik pojavljuje magizoolog Newt Scamander. O Harryju u odrasloj dobi više smo doznali u kazališnoj drami Harry Potter i ukleto dijete, koja se danas izvodi na pozornicama širom svijeta.

J. K. Rowling dobitnica je mnogih nagrada i odlikovanja za svoj spisateljski rad, uključujući Red Britanskog Carstva, francuski Nacionalni red Legije časti, Nagradu Hans Christian Andersen te španjolsku književnu nagradu Principe de Asturias. Putem svoje zaklade Volant podržava niz humanitarnih inicijativa, a usto je i osnivačica međunarodne dobrotvorne udruge za reformu dječje skrbi Lumos. Živi u Škotskoj s obitelji.

Novo izdanje serijala o Harryju Potteru u Hrvatskoj izlazi u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.