Povratak omiljenog kvarteta

 

 

 

 

 

 

Nakon velikog svjetskog hita, Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom, Richard Osman vraća se s čitateljima omiljenim kvartetom osebujnih umirovljenika!

Čovjek koji je dvaput umro bestseler je Sunday Timesa i New York Timesa i drugi roman u serijalu Klub istražitelja ubojstava četvrtkom. I ovaj roman je, baš poput svog prethodnika, pun akcije, životnih mudrosti i prepoznatljivog britanskog humora.

Iako se Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim – članovi Klub istražitelja ubojstava četvrtkom – nakon uspješno riješenog slučaja, raduju odmoru i miru u svom umirovljeničkom naselju Coopers Chase, ispostavit će se kako nemaju sreće. Neočekivani posjetitelj – Elizabethin stari prijatelj (a, sasvim slučajno, i njezin bivši suprug) – očajnički treba njezinu pomoć. Optužen je da je ukrao dijamante vrijedne milijune dolara. No, gdje je Douglas, tu su i leševi…

Prvi roman u serijalu prodan je u više od milijun primjeraka, a prava na ekranizaciju otkupila je produkcijska kuća slavnog Stevena Spielberga. Po autorovim riječima, serijal će ukupno imati četiri knjige pa ćemo još dugo uživati u dogodovštinama ovih originalnih likova.

O autoru

Richard Thomas Osman engleski je komičar, producent, televizijski voditelj i romanopisac. Tvorac je i suvoditelj televizijskog kviza BBC One Pointless. Njegov književni debi, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom samo se u Ujedinjenom Kraljevstvu do sada prodao u više od milijun primjeraka, čvrsto zasjevši na treće mjesto najprodavanijih knjiga svih vremena u toj zemlji.

Iz recenzija

„Dvije su knjige bile dovoljne da se Richard Osman probije u prvu ligu autora kriminalističkih romana.“ —The New York Times Book Review

„Osmanov svijet je umirujuće mjesto. Kladimo se da je većina od njegovog milijunskog čitateljstva u ovim likovima našla doživotne prijatelje.“ The Sunday Telegraph

 

Romane Klub istražitelja ubojstava četvrtkom i Čovjek koji je dvaput umro možete pronaći u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr.