Predstavljena knjiga „Bijeg“ nizozemske spisateljice koja se skinula za Playboy

SONJA ŠARUNIĆ, MILANA VLAOVIĆ I IVA ŠULENTIĆ OTVORENO O LJUBAVI, SEKSU I VEZAMA


ZAGREB, 28. travnja 2010. - Što učiniti kada ste nezadovoljni seksom u braku, provode li se plavuše doista bolje od crnki i ima li života u braku - o tim i mnogim drugim škakljivim temama otvoreno su razgovarale Sonja Šarunić, Milana Vlaović i Iva Šulentić na predstavljanju knjige Bijeg nizozemske književne zvijezde Heleen van Royen. Promocija najnovije uspješnice u izdanju Znanja, održana je u zagrebačkom baru Bling u Cascade centru.


Roman Bijeg priča je o tridesetšestogodišnjoj Juliji koja, nezadovoljna brakom, napušta muža i djecu i kreće u avanturu samospoznaje. Roman je preveden na 11 jezika, a ubrzo nakon objavljivanja našao se na vrhu svjetskih književnih top-lista. «Uspjeh romana leži u činjenici da autorica na iskren i humorističan način piše o temama bliskima suvremenoj ženi, poput emancipacije, samoostvarenja i potrebe da se živi izvan nametnutih društvenih pravila» - istaknuo je prilikom promocije Tomislav Zagoda, urednik knjige.


Knjiga je pobudila zanimanje javnosti zbog otvorenog bavljenja ženskom seksualnošću i preljubom, a koji su i dan danas tabu teme u mnogim društvima. «Ova knjiga je dirnula žene u živac. Možeš imati naizgled savršen život, poput junakinje ove knjige, i opet biti nesretan. U životu nema garancije nizašto, pa ni za sreću. Sreću nam neće nitko pokloniti, za nju se moramo boriti i to je poanta ove knjige» - rekla je Milana Vlaović.


«Uvijek postoje trenuci kada možda ne volite svoje muževe. I o tome treba otvoreno razgovarati. Dok smo mladi i zaljubljeni sve nam se čini jednostavno i lako je voljeti nekoga dok vas tuče Amorova strelica. Brak je ulaganje i trijumf kompromisa» - rekla je Sonja Šarunić.


Iva Šulentić o svemu je progovorila iz perspektive mlade i neudane žene: «Svjedoci smo propadanja brakova i brojnih razvoda. Nazovite me romantičnom, no ja bez obzira na sve želim vjerovati da brak može biti sretan. Možda je tajna mog vjerovanja u tome što još nisam izrekla sudbonosno DA“ kroz smijeh je ispričala Iva te dodala „Uvjerena sam da će ova knjiga pronaći put do čitateljica. Knjigu isto tako mogu preporučiti i muškarcima budući da nema niti riječi o shoppingu i cipelama kao što je to slučaj u klasičnom chick lit-u.»Objavljeno: 04.01.2018, zadnja promjena: 03.03.2020  Povratak