U skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite knjižare Znanje zatvaraju vrata na 30 dana. Knjige naručene putem webshopa redovno dostavljamo. Sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju BESPLATNU DOSTAVU. Plaćanje pouzećem do daljnjeg će biti onemogućeno (moguće plaćanje kreditnim ili debitnim karticama, internet bankarstvom i općom uplatnicom).

Predstavljena knjiga „Bijeg“ nizozemske spisateljice koja se skinula za Playboy

SONJA ŠARUNIĆ, MILANA VLAOVIĆ I IVA ŠULENTIĆ OTVORENO O LJUBAVI, SEKSU I VEZAMA


ZAGREB, 28. travnja 2010. - Što učiniti kada ste nezadovoljni seksom u braku, provode li se plavuše doista bolje od crnki i ima li života u braku - o tim i mnogim drugim škakljivim temama otvoreno su razgovarale Sonja Šarunić, Milana Vlaović i Iva Šulentić na predstavljanju knjige Bijeg nizozemske književne zvijezde Heleen van Royen. Promocija najnovije uspješnice u izdanju Znanja, održana je u zagrebačkom baru Bling u Cascade centru.


Roman Bijeg priča je o tridesetšestogodišnjoj Juliji koja, nezadovoljna brakom, napušta muža i djecu i kreće u avanturu samospoznaje. Roman je preveden na 11 jezika, a ubrzo nakon objavljivanja našao se na vrhu svjetskih književnih top-lista. «Uspjeh romana leži u činjenici da autorica na iskren i humorističan način piše o temama bliskima suvremenoj ženi, poput emancipacije, samoostvarenja i potrebe da se živi izvan nametnutih društvenih pravila» - istaknuo je prilikom promocije Tomislav Zagoda, urednik knjige.


Knjiga je pobudila zanimanje javnosti zbog otvorenog bavljenja ženskom seksualnošću i preljubom, a koji su i dan danas tabu teme u mnogim društvima. «Ova knjiga je dirnula žene u živac. Možeš imati naizgled savršen život, poput junakinje ove knjige, i opet biti nesretan. U životu nema garancije nizašto, pa ni za sreću. Sreću nam neće nitko pokloniti, za nju se moramo boriti i to je poanta ove knjige» - rekla je Milana Vlaović.


«Uvijek postoje trenuci kada možda ne volite svoje muževe. I o tome treba otvoreno razgovarati. Dok smo mladi i zaljubljeni sve nam se čini jednostavno i lako je voljeti nekoga dok vas tuče Amorova strelica. Brak je ulaganje i trijumf kompromisa» - rekla je Sonja Šarunić.


Iva Šulentić o svemu je progovorila iz perspektive mlade i neudane žene: «Svjedoci smo propadanja brakova i brojnih razvoda. Nazovite me romantičnom, no ja bez obzira na sve želim vjerovati da brak može biti sretan. Možda je tajna mog vjerovanja u tome što još nisam izrekla sudbonosno DA“ kroz smijeh je ispričala Iva te dodala „Uvjerena sam da će ova knjiga pronaći put do čitateljica. Knjigu isto tako mogu preporučiti i muškarcima budući da nema niti riječi o shoppingu i cipelama kao što je to slučaj u klasičnom chick lit-u.»Objavljeno: 04.01.2018, zadnja promjena: 02.03.2020  Povratak