Predstavljena knjiga "Hrvatski ratnici kroz stoljeća - Oružane snage NDH"

Treći svezak knjige autora Tomislava Aralice i Višeslava Aralice "Hrvatski ratnici kroz stoljeća - Oružane snage Nezavisne Države Hrvatske i druge postrojbe na osovinskoj strani 1941.-1945." u izdanju Znanja predstavljen je večeras u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.


O knjizi su govorili glavni urednik nakladne kuće Znanje Davor Uskoković, v.d. predsjednika Uprave Znanja Zvonimir Čimić, urednik knjige Vladimir Brnardić te autori Tomislav i Višeslav Aralica.


U knjizi su pokrivene gotovo sve teme, od strukture i borbenog puta kopnenih, pomorskih i zračnih postrojbi, preko uniformi, do vojne opreme i naoružanja.


„Posebna vrijednost ove knjige je u tome što je nastala na temelju bogatog autorovog sakupljačkog iskustva te razgovora s drugim sakupljačima, kao i činjenice da je pisana popularno-znanstvenim stilom što je rijetkost u Hrvatskoj za knjige povijesne tematike“ istaknuo je urednik knjige Vladimir Brnardić.


Tekst je popraćen s više od 300 izvornih fotografija, opširnim legendama na hrvatskom i engleskom jeziku te bilješkama i popisom literature. Kao i prethodnim dvjema knjigama iz serijala, posebno se ističu brojne ilustracije u boji Višeslava Aralice, profesora povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ilustracije rađene u tehnici akvarela, prikazuju vojnu opremu, zrakoplove i vojnike u odorama, a nastale su prema izvornim fotografijama.


Predstvaljanje knjige okupilo je kolekcionare, povjesničare, hobiste i istinske zaljubljenike u Hrvatsku ratnu prošlost.Objavljeno: 04.01.2018, zadnja promjena: 03.03.2020  Povratak