Školarci u knjižari Znanje Bookshop u Zagrebu, 21. travnja 2023.

Zagreb, 17.travnja 2023. 

U suradnji s lokalnim osnovnim školama, i uz potporu Ministarstva kulture, u knjižarama Znanja diljem Hrvatske kroz ovu će se godinu održavati program poticanja čitanja na temu "Životni put jedne knjige". 

Cilj je programa školarcima interaktivno i na konkretnim primjerima objasniti proces kroz koji knjiga prolazi prije nego stigne u ruke čitatelja. Želja nam je potaknuti interes za knjigom kod djece i mladih te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih mjesta za poticanje i njegovanje kulture čitanja. U programu će sudjelovati školarci, učitelji i knjižničari, prevoditelji, autori, urednici u nakladničkim kućama, djelatnici knjižara i marketinga.

Prvo događanje zakazano je uoči Noći knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u petak, 21. travnja 2023. u knjižari Znanje Bookshop u Gajevoj ulici u Zagrebu, s početkom u 9:30 sati. Na njemu će sudjelovati učenici trećih i četvrtih razreda osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera, a na primjeru dječjeg naslova Dijete vjetra sa školarcima će o životnom putu jedne knjige pričati Nataša Pejić, urednica knjige i Ivana Štajcer, voditeljica marketinga u Znanju. 

 

Fotografije s događanja Školarci u knjižarama - životni put jedne knjige, održanog 21. travnja 2023. u Bookshopu Znanje