Školarci u knjižari Znanje Bookshop u Zagrebu, 10. listopada 2023.

Zagreb, 6. listopada 2023. 

U suradnji s lokalnim osnovnim školama, i uz potporu Ministarstva kulture, u knjižarama Znanja diljem Hrvatske kroz ovu će se godinu održavati program poticanja čitanja na temu "Životni put jedne knjige". 

Cilj je programa školarcima interaktivno i na konkretnim primjerima objasniti proces kroz koji knjiga prolazi prije nego stigne u ruke čitatelja. Želja nam je potaknuti interes za knjigom kod djece i mladih te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih mjesta za poticanje i njegovanje kulture čitanja. U programu sudjeluju školarci, učitelji i knjižničari, prevoditelji, autori, urednici u nakladničkim kućama, djelatnici knjižara i marketinga.

U utorak, 10. listopada 2023. u knjižari Znanje Bookshop u Gajevoj ulici u Zagrebu, s početkom u 8:30 sati autor dječjeg naslova Igrajmo se stonoge Zvonimir Varošanec učenicima drugog i trećeg razreda Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera predstavit će proces nastanka svoje slikovnice. On će, kako to već biva na njegovim brojnim nastupima za djecu, animirati, čitati svoje stihove, pitati te ih učiti da pjevaju njegove vesele uglazbljene pjesme. O životnom putu njegove knjige govorit će i urednica Mirna Šimat te ilustratorica Pika Vončina.

Fotografije s događanja održanog 10. listopada u Bookshopu Znanje u Gajevoj ulici u Zagrebu