Školarci u knjižari Znanje Pula, 26. listopada 2023.

Zagreb, 24. listopada 2023. 

U suradnji s lokalnim osnovnim školama, i uz potporu Ministarstva kulture, u knjižarama Znanja diljem Hrvatske kroz ovu će se godinu održavati program poticanja čitanja na temu "Životni put jedne knjige". 

Cilj je programa školarcima interaktivno i na konkretnim primjerima objasniti proces kroz koji knjiga prolazi prije nego stigne u ruke čitatelja. Želja nam je potaknuti interes za knjigom kod djece i mladih te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih mjesta za poticanje i njegovanje kulture čitanja. U programu sudjeluju školarci, učitelji i knjižničari, prevoditelji, autori, urednici u nakladničkim kućama, djelatnici knjižara i marketinga.

U četvrtak 26. listopada 2023. u knjižari Znanje Pula, Giardini 4, s početkom u 10:30  i 11:15 održat će se program Školarci u knjižari, Životni put jedne knjige, a na njemu će sudjelovati učenici trećih razreda Osnovne škole Veli Vrh iz Pule. Na primjeru knjiga o Harryju Potteru, dječjeg serijala o malom čarobnjaku koji je osvojio srca čitatelja diljem svijeta, učenicima će o životnom putu jedne knjige govoriti Vedran Bartušek, urednik knjige o Harryju Potteru, i Marko Hadjur, voditelj marketinga Mozaika knjiga.