Školarci u knjižari Znanje Westgate, 19. i 20. rujna 2023.

Zagreb, 14. rujna 2023.

U suradnji s lokalnim osnovnim školama, i uz potporu Ministarstva kulture, u knjižarama Znanja diljem Hrvatske kroz ovu će se godinu nastavlja se održavanje programa poticanja čitanja na temu "Životni put jedne knjige". 

Cilj je programa školarcima interaktivno i na konkretnim primjerima objasniti proces kroz koji knjiga prolazi prije nego stigne u ruke čitatelja. Želja nam je potaknuti interes za knjigom kod djece i mladih te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih mjesta za poticanje i njegovanje kulture čitanja. U programu će sudjelovati školarci, učitelji i knjižničari, prevoditelji, autori, urednici u nakladničkim kućama, djelatnici knjižara i marketinga.

Povodom početka nove školske godine, u utorak i srijedu, 19. i 20. rujna 2023. u knjižari Znanje Westgate u Jablanovcu, s početkom u 10:00 sati. Na njemu će sudjelovati učenici trećih i četvrtih razreda osnovne škole Pušča. 19. rujna autor dječjeg naslova Igrajmo se stonoge Zvonimir Varošanec učenicima trećih razreda predstavit će proces nastanka slikovnice, dok će 20. rujna o životnom putu jedne knjige pričati urednica dječjeg naslova Dijete vjetra Nataša Pejić i Ivana Štajcer, voditeljica marketinga u Znanju. 

 

Slike s događanja Školarci u knjižarama - životni put jedne knjige, održanog 19. rujna 2023. u knjižari Znanje Westgate

 

 

Slike s događanja Školarci u knjižarama - životni put jedne knjige, održanog 20. rujna 2023. u knjižari Znanje Westgate