Svjetske književne senzacije Američka prašina i Oporavak Rose Gold u knjižarama!

americka-prasina-oporavak-rose-gold

Znanje i Vorto Palabra donose dva hipnotizirajuća naslova, savršena za kišna jesenska popodneva: kontroverznu priču Američka prašina nagrađivane američke spisateljice Jeaninne Cummins i napetu obiteljsku dramu Oporavak Rose Gold iz pera Stephanie Wrobel.

U knjizi Američka prašina (Znanje), Jeanine Cummins problematizira tematiku meksičkih i srednjoameričkih migranata koji pokušavaju prijeći u SAD. Tijekom istraživanja građe za roman, Jeanine je posjetila skloništa i sirotišta u Meksiku, susrela se s djelatnicima humanitarne pomoći koji opskrbljuju migrante u pustinji, intervjuirala pravnike koji pružaju pro bono usluge za maloljetnike bez pratnje te i sama volontirala u Tijuani. Sva su joj ta iskustva pomogla shvatiti zašto se migranti odlučuju na takvo tegobno i opasno putovanje u neizvjesnost te je s puno empatije ispričala njihovu potresnu priču.

Patty i Rose Gold Watts osamnaest su godina provele u raznim bolnicama, noseći se s nebrojenim dijagnozama strepeći za Rosein život. Dok je Patty razbijala glavu pitajući se što nije u redu s njezinom kćeri, Rose je naposljetku postala preslaba da uopće hoda…  No je Patty zaista zabrinuta majka ili tek izvanredno dobra lažljivica? Oporavak Rose Gold (Vorto Palabra) iz pera Stephanie Wrobel nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima se rijetko pripovijeda.

Romani Američka prašina i Oporavak Rose Gold dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr.


Objavljeno: 05.10.2020, zadnja promjena: 05.10.2020  Povratak