Svjetski poznati psiholog dr. Ali Fenwick promocijom svoje knjige „Crvene zastavice, zelene zastavice“ u Zagrebu je započeo svjetsku turneju

Ako provodite vrijeme na društvenim mrežama, sigurno ste u jednom trenutku naletjeli na takozvanog Modernog psihologa (eng. Modern Day Psychologist), odnosno dr. Alija Fenwicka, stručnjaka u području bihevioralne psihologije kojega prate milijuni, i autora knjige "Crvene zastavice, zelene zastavice". Knjiga je objavljena 11. travnja, a paralelno s njezinom svjetskom premijerom Znanje je objavilo hrvatsko izdanje, te je autor svjetsku turneju promocije ovog praktičnog priručnika započeo upravo u Zagrebu.

Tijekom dvodnevnog boravka, u ponedjeljak 22. travnja, održao je interaktivno predavanje na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je govorio na temu korištenja društvenih mreža u promociji mentalnog zdravlja. S publikom je podijelio svoja istraživanja i brojne uvide iz područja bihevioralne psihologije i utjecaja novih komunikacijskih kanala na mentalno zdravlje. Entuzijastičnim i optimističnim pristupom objasnio je kako s pomoću društvenih mreža možemo učiniti ovaj svijet boljim mjestom.

                                                                                               

Drugi dan autorovog boravka u Zagrebu, točnije u utorak 23. travnja, simbolično na samu Noć knjige u knjižari Znanje u Zagrebu na adresi Gajeva 1, dr. Ali Fenwick promovirao je knjigu Crvene zastavice, zelene zastavice. Svojim stručnim no istovremeno duhovitim pristupom temi, autor je više od dva sata zadržao interes publike koja je s velikim zanimanjem slušala njegova saznanja i savjete za bolje snalaženje u suvremenim međuljudskim odnosima, te se naposljetku pitanjima i vlastitim komentarima uključila u diskusiju s autorom.

                                                                                                                                                                                     

Popularnost dr. Alija Fenwicka potvrđuje i velik interes posjetitelja koji su u redovima čekali na njegov potpis, a brojni mediji s autorom su se upoznavali i družili puna dva dana tijekom njegova boravka u Zagrebu, razgovarali i snimali intervjue te ga ugostili u svoj program.

 

Crvene zastavice, zelene zastavice pružaju nam psihološke naočale s pomoću kojih možemo vrednovati ljudsko ponašanje i svakodnevne situacije. Sam dr. Ali Fenwick o knjizi kaže sljedeće:

„Zato ne želim da vidite CRVENO kao CRVENO i ZELENO kao ZELENO. Želim osnažiti vaše razmišljanje unaprjeđivanjem procesa donošenja odluka kad je riječ o crvenim i zelenim zastavicama. Osim što ću vam pomoći u donošenju brzih odluka, pomoći ću vam i da usporite donošenje odluka, da promislite i poduzmete odgovarajuće radnje.“

Ako se i dalje pitate zašto pročitati „Crvene zastavice, zelene zastavice“, evo našeg odgovora:

  • Knjiga donosi 24 poglavlja temeljena na Fenwickovim najviralnijim sadržajima o ljudskim odnosima (obitelj, prijatelji, posao, upoznavanje, brak...);
  • Nudi procese i vježbe koje će vam pomoći poboljšati razmišljanje i interpersonalne vještine;
  • Objašnjava suvremeni život kroz prizmu bihevioralne analize i omogućuje praktičnu primjenu u svakodnevnom životu;
  • Zabavna je, privlačna i laka za čitanje, dok je istovremeno temeljena na čvrstim znanstvenim spoznajama.

Knjigu pronađite u svim knjižarama i na webshopu znanje.hr.