U naš književni kalendar upisali smo dva zanimljiva događaja do kraja svibnja! S ponosom vas pozivamo da nam se pridružite u Osijeku!

Dragi ljubitelji knjiga,

u naš književni kalendar upisali smo dva zanimljiva događaja do kraja svibnja. S ponosom vas pozivamo da nam se pridružite u Osijeku!

Od danas pa sve do nedjelje možete nas pronaći na Panonskom festivalu knjige u osječkoj dvorani Gradski vrt. Tamo smo svakim danom od 10 do 20 sati, u petak i subotu do 21. Dođite u Osijek, zavirite na naš štand br. 31 i otkrijte hrpu novih i zanimljivih naslova po super sniženim cijenama.

...Ali čekajte, ima još! Par koraka dalje, u našoj knjižari Znanje Osijek Gacka, slavimo svoj 1. rođendan. Tim povodom, od 22. do 31. svibnja, u knjižari pronađite razne popuste na cjelokupnu ponudu strane knjige, kao i na naslove odabranih hrvatskih nakladnika. Uz Znanje i Vorto Palabru, tu su i knjige drugih nakladnika - Fokusa, Mozaik knjige, Sonatine, Profila, Poetike, Egmonta i Planetopije.

 

 

Navratite, proslavite s nama i uživajte u književnim poslasticama koje smo vam pripremili!

 

Izbor je velik, a mi izdvajamo nekoliko najnovijih naslova o kojima svi pričaju:

- Prohujalo s vihorom - knjiga prva priča o Scarlett O'Hara uživa u bezbrižnom mladenaštvu na Tari. Toj svojeglavoj ljepotici zelenih očiju zabavno je preotimati udvarače drugim djevojkama i šarmirati gospodu, a ljubavni jadi koje time izaziva najmanja su joj briga. Ona je sebi namijenila naočitog Ashleyja Wilkesa, i kao i uvijek, sigurna je u svoj uspjeh. Ali Ashley je zaručen za svoju rođakinju Melanie, i Scarlettin svijet okreće se naglavce. Atlanta je zahvaćena ratnim požarom i Scarlett uz pomoć tajanstvenog Rhetta Butlera uspijeva pobjeći na Taru. Ondje više ništa nije kao prije i Scarlett preuzima ulogu glave obitelji. Obijesna i ljupka djevojka postaje odlučna žena koja se s nevjerojatnom snagom brine o Tari i njezinim stanovnicima…

- Prohujalo s vihorom - knjiga druga nastavlja priču o Scarlett koja je spremna na sve da spasi voljenu plantažu pa se počinje baviti poduzetništvom. Njezin je duh nesalomljiv i sve čega se prihvati uspijeva. Posao cvjeta, no ona i dalje sanjari o Ashleyju. Ipak, kada je Rhett Butler strastveno zaprosi, ona prihvaća. I tada joj je prava sreća doista blizu, ali Scarlett to ne vidi. Taj britak i prkosan par dobije predivnu djevojčicu koju Rhett jednostavno obožava. Vrteći se u krugu međusobnog privlačenja i odbijanja, nad njih dvoje nadvija se sjenka tragedije.

- Povodom 150. obljetnice rođenja nenadmašne Ivane Brlić-Mažuranić, u njezinu čast i na užitak svim malim i velikim čitateljima, ovo je posebno izdanje Priča iz davnine bogato, s gotovo stotinu ilustracija, opremio Manuel Šumberac. Otjerajte bjesove, zaronite u dvore Kralja Morskoga, poletite s Kosjenkom, uhvatite se u kolo s Domaćima, neka vas ove priče iznenade, razdragaju i, naposljetku, očaraju jer u njima ništa nije moćnije od ljubavi i dobra.

- Postoji li (nedefinirani) odnos iz kojega ne možete izaći? Poželite li da možete uočiti toksična prijateljstva izdaleka? Ili možda osjećate da teško postavljate granice? Ovaj zdravorazumski vodič za razlikovanje toksičnih i pozitivnih ponašanja kod vaših prijatelja, članova obitelji, ljubavnih partnera i kolega pomoći će vam u dekodiranju najsloženijih situacija i okončavanju nepotrebnih drama. Od simpatija koje vas izluđuju i napasnih roditelja do šefova koji preuzimaju zasluge za vaš rad, knjiga Crvene zastavice, zelene zastavice preobrazit će način na koji tumačite i rješavate svaku situaciju.

- Jedna od najcjenjenijih američkih spisateljica današnjice u ovom je romanu hrabro osmislila jednu od najdugovječnijih američkih ikona koju je svijet upoznao kao Marilyn Monroe. Dramatična, provokativna i uznemirujuće sugestivna, Plavuša je jednako bombastična kao i njezina legendarna protagonistica. Emotivno vrlo snažnim, iznenađujuće intimnim i bogatim glasom, Oates u "Plavuši" donosi upečatljiv i dirljiv portret mitske zvijezde i društva koje ju je stvorilo i iznevjerilo.

- Novo nezaobilazno djelo iz pera majstora pripovijedanja Kena Folletta. Nikada je više od trilera, to je akcijski nabijena drama koja se proteže do svih krajeva svijeta. Puna heroina i negativaca, lažnih proroka i elitnih ratnika, otužnih političara i oportunističkih revolucionara, ova knjiga upozorava na zamke današnjeg svjetskog poretka i pruža uzbuđenje koje čitatelje odvodi do ruba nezamislivog. 

 

Veselimo se vašem dolasku!

Vaša ekipa iz Znanja