Willy Wonka u knjižarama: Uzbudljivo putovanje kroz mladost izumitelja najslasnije čokolade

ZAGREB, 18. prosinac 2023.

Jeste li spremni saznati što je bilo prije Charlieja i tvornice čokolade? Kako je Willy postao Wonka?

Nakon filmske projekcije u kinima, Willy Wonka stigao je i u knjižare! Roman Wonka inspiriran je izvanrednim glavnim likom iz bezvremenskog dječjeg klasika Roalda Dahla Charlie i tvornica čokolade (1964.) i napisan prema scenariju za film Wonka (2023.) režisera Paula Kinga, ujedno i koautora scenarija zajedno sa Simonom Farnabyjem. Među korice knjige uzbudljivu je pripovijest prenijela Sibéal Pounder.

Kroz najčokoladniju avanturu ikad - u kombinaciji čarolije i glazbe, kaosa i emocija - provest će vas roman Wonka i otkriti kako je izgledalo putovanje mladog Willyja Wonke prije otvaranja najpoznatije tvornice čokolade na svijetu. Zaronite u priču o tada još nepoznatom čarobnjaku čokolade, čiji je životni put do uspjeha ispričan s nevjerojatnim humorom i emocijom. Grizite zajedno s njim čokoladne ideje koje će, gric po gric, promijeniti svijet… Jer za Willyja Wonku najbolje stvari u životu započinju snom. Pa zašto ne biste i vi ostvarili svoj san? Ako upoznate najvećeg svjetskog izumitelja, mađioničara i čokolatijera - sve postaje moguće. U svijetu Wonkine mašte, svaka stranica oživljava svačiji čitateljski san.

U prijevodu Jelene Pervan u izdanju naklade Znanje, knjiga je dostupna u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 14,90 eura.