Naklada Znanje na Interliberu 2022

Dragi knjigoljupci,

kao što već znate, sajam knjiga INTERLIBER održat će se od 8. do 13. studenoga 2022. na Zagrebačkom Velesajmu, a u istom razdoblju odvijat će se i akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA u sklopu koje će diljem Hrvatske mnoštvo naslova čitateljskoj publici biti dostupno po interliberskim cijenama, kako u fizičkim, tako i u internetskim knjižarama. 

Na Interliberu i u akciji sudjelovat će i Znanje koje je za ovogodišnji Interliber pripremilo mnoštvo novih primamljivih naslova.

U bogatoj ponudi naslova za odrasle izdvajamo Lekcije iz kemije, originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. Roman je to koji pršti duhovitošću i zabavom, a progovara i o teškim temama.   

Chris Bohjalian, autor čije su knjige prevedene na više od trideset pet jezika donosi Vještičji sat, zastrašujući povijesni roman koji progovara o okrutnosti društva i izvornom američkom lovu na vještice. 

Na popustu će se moći uloviti i knjiga nastala prema Netflixovoj seriji koja je prošli mjesec oborila rekorde gledanosti i čitanosti. Radi se o Carici, romanu o habsburškoj carici Sisi proizašlom iz pera Gigi Griffis, autorice povijesne fikcije koju inspiriraju snažni i autentični ženski likovi koji se odbijaju pokoriti društvenim normama. Carica je suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa, začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama.

Od noviteta koji pristižu ekskluzivno u tjednu Interlibera izdvajamo naslov Madame Curie i snaga jednog sna, autorice Susanne Leonard, moćan, potresan i inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki - jedinstvenoj ženi koja je koja je pomicala granice i promijenila svijet!

Zastrašujuće napet roman o krivnji, odgovornosti i iskupljenju donosi Nancy Tucker u svom prvom beletrističkom djelu Prvi dan proljeća. Ovaj triler ledi krv u žilama, slama srce te postavlja velika pitanja koja se tiču pojedinaca i društva u cjelini. U istom žanru tu će se naći i Udahni, izdahni, ubij, duhovit krimić Karstena Dussea koji spaja morbidno, crnohumorno i lakonsko, a teoriju mindfulness prikazuje u jednom sasvim novom svjetlu.

Prigodno štivo za kraj godine je Sretna nova godina, atmosferičan i britki skandinavski krimić s upečatljivim i odlično portretiranim likovima, iz pera Malin Stehn.

Od publicističkih naslova tu je Mentalni restart - Prepoznaj svoje obrasce, ozdravi od prošlosti i stvori svoje Ja u kojem klinička psihologija dr. Nicole LePera, internetski fenomen s više od pet milijuna sljedbenika na Instagramu, donosi nov, revolucionarni i holistički pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena, kao i vodič za aktivniji, autentičniji i radosniji život. Grupa: kako su jedan terapeut i grupa neznanaca spasili moj život odvažni su i brutalno iskreni memoari briljantne autorice Christie Tate o uzbudljivom iskustvu grupne terapije koje joj je promijenilo život. Priča je to o  preispitivanju najdubljih želja i prevladavanju vlastitih ograničenja koja će čitatelja inspirirati da se zagleda u sebe i shvati kako bez drugih ne možemo uživati u sretnim trenucima niti prebroditi teške.

Za mlađe čitatelje na sajmu će se također naći izvrsni novi naslovi biblioteke Stribor, od kojih se ističe kultni klasik Michaela Endea Priča bez kraja. Ovo klasično djelo njemačke fantastike svjetski je bestseler – preveden na više od 40 jezika i prodan u više od 9 milijuna primjeraka, a sada je ponovno dostupan kod nas i to s prekrasnom naslovnicom koju je osmislio sam autor. Tu su još i Legenda o Podkinu Jednouhom, srčana i čarobna epska fantazija za najmlađe čitatelje proizašla iz pera nagrađivanog autora za djecu i mlade Kierana Larwooda, obogaćena predivnim ilustracijama međunarodno poznatoga Davida Wyatta, koji je prethodno ilustrirao romane Terryja Pratchetta, Philipa Pullmana i J.R.R. Tolkiena, te novi fantastični serijal za mlade Amari i Braća noćiB. B. Alstona, koji nas vodi u maštoviti svijet čarobnjaka i magičnih stvorenja, zajedno s junakinjom Amari, kojoj se život mijenja kad preko noći sazna da magija postoji i da ona ima čarobne moći.

Iz posebne ponude edukativnih noviteta koji će razveseliti i velike i male, na popustima će se pronaći i edukativne kutije Avion: Kratka povijest zrakoplovstva, koja sadrži ilustrirani priručnik o povijesti zrakoplovstva i 3D model aviona za sastavljanje, i Dinosauri: Otkrij, nauči, istraži  koja sadrži knjigu o dinosaurima, 40 kartica s pitanjima o dinosaurima i prapovijesnim bićima te 4 modela za sastavljanje koji pomažu otkriti sve tajne dinosaura!

 

Štandove Znanja na Interliberu već tradicionalno možete pronaći u paviljonima 5. i 6., a ove godine potražite nas i u paviljonu 7a!!

Radno vrijeme sajma je:

  • Utorak, srijeda, četvrtak i nedjelja 10.00h do 20.00h
  • Petak i subota 10.00h do 21.00h

 

Vidimo se na Interliberu!