Sajam knjiga Interliber 2022. - najopsežniji vodič kroz ponudu noviteta

Sajam knjiga INTERLIBER i ove se godine vraća na Zagrebački Velesajam!

Omiljena književna manifestacija održat će se od 8. do 13. studenoga 2022., a u istom razdoblju odvijat će se i akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA u sklopu koje će diljem Hrvatske mnoštvo naslova čitateljskoj publici biti dostupno po interliberskim cijenama, kako u fizičkim, tako i u internetskim knjižarama. U vremenima općeg rasta cijena valja napomenuti kako u okviru svog webshopa Znanje i dalje osigurava najpovoljniju opciju dostave koja je besplatna za sve narudžbe iznad 150 kn.

Na Interliberu i u akciji sudjelovat će i Znanje koje će u svojih deset knjižara i na webshopu znanje.hr sve naslove iz naklada Znanje i Vorto Palabra učiniti dostupnima po sajamskim popustima. Uz to, na popustima na webshopu naći će se i hit naslovi drugih domaćih nakladnika, kao i knjige na stranim jezicima.

Štandove Znanja na Interliberu već tradicionalno možete pronaći u paviljonima 5. i 6., a ove godine potražite nas i u paviljonu 7a!!

Radno vrijeme sajma je:

  • Utorak, srijeda, četvrtak i nedjelja 10.00h do 20.00h
  • Petak i subota 10.00h do 21.00h

Što se ponude naslova tiče, za vrijeme trajanja akcije, čitatelji svih uzrasta u raznovrsnoj će ponudi naslova sasvim sigurno pronaći nešto po svom ukusu, a razveselit će ih i novi svjetski bestseleri iz književnosti za odrasle, publicistike te dječje književnosti. 

U bogatoj ponudi naslova za odrasle izdvajamo Lekcije iz kemije, originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. Roman je to koji pršti duhovitošću i zabavom, a progovara i o teškim temama.   

Jedan od top naslova koji očekujemo za Interliber jest kultni klasik Stephena Kinga – Tajne Salema. Objavljene sada već davne 1975., Tajne Salema zaintrigirale su i prestravile milijune čitatelja pričom o neizrecivom zlu u fiktivnom američkom gradiću. Gotovo pola stoljeća poslije, kultni triler i dalje uspješno tjera strah u kosti, a novo izdanje upotpunjeno je promijenjenim i izbrisanim prizorima te dvjema kratkim pričama.

Chris Bohjalian, autor čije su knjige prevedene na više od trideset pet jezika donosi Vještičji sat, zastrašujući povijesni roman koji progovara o okrutnosti društva i izvornom američkom lovu na vještice. 

Na popustu će se moći uloviti i knjiga nastala prema Netflixovoj seriji koja je prošli mjesec oborila rekorde gledanosti i čitanosti. Radi se o Carici, romanu o habsburškoj carici Sisi proizašlom iz pera Gigi Griffis, autorice povijesne fikcije koju inspiriraju snažni i autentični ženski likovi koji se odbijaju pokoriti društvenim normama. Carica je suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa, začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama.

Od noviteta koji pristižu ekskluzivno u tjednu Interlibera izdvajamo naslov Madame Curie i snaga jednog sna, autorice Susanne Leonard, moćan, potresan i inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki - jedinstvenoj ženi koja je koja je pomicala granice i promijenila svijet!

Zastrašujuće napet roman o krivnji, odgovornosti i iskupljenju donosi Nancy Tucker u svom prvom beletrističkom djelu Prvi dan proljeća. Ovaj triler ledi krv u žilama, slama srce te postavlja velika pitanja koja se tiču pojedinaca i društva u cjelini. U istom žanru tu će se naći i Udahni, izdahni, ubij, duhovit krimić Karstena Dussea koji spaja morbidno, crnohumorno i lakonsko, a teoriju mindfulness prikazuje u jednom sasvim novom svjetlu.

Prigodno štivo za kraj godine je Sretna nova godina, atmosferičan i britki skandinavski krimić s upečatljivim i odlično portretiranim likovima, iz pera Malin Stehn.

U žanru lijepe književnosti Sue Monk Kidd, proslavljena autorica Tajnovitog života pčela, donosi Knjigu žudnji, prekrasnu ljubavnu priču iz biblijskih vremena. Kako stranice teku, vješto i maštovito raspreda se tkanje priče koja nas vodi u šetnju od Galileje do Egipta, od judejskih brežuljaka do aleksandrijskih hramova, od zapretanih čežnji do vrhunaca ljubavi i ponora tuge, a donosi životnu priču Ane, žene Isusa iz Nazareta.

Sljedeći roman stilom pisanja podsjeća na nedavno ekraniziranu Djevojku iz močvare,a  radi se o naslovu Ova blaga zemlja, američkog autora Williama Kenta Kruegera. Napisana u stilu modernog klasika, Ova blaga zemlja čarobna je, duboko humana epopeja smještena u veličanstveni krajolik Amerike, koji će vam zaokupiti maštu i iscijeliti dušu.

Po prvi put na hrvatskom jeziku, kultni klasik i remek-djelo američke književnosti 20. stoljeća, Oduvijek živimo u dvorcu, autorice Shirley Jackson uvlači čitatelje duboko u labirint mračne neuroze. Ovaj raskošno jeziv roman o osebujnoj, izoliranoj i vrlo vjerojatno ubojitoj obitelji zadivljujuća je i uznemirujuća priča u kojoj napetost raste sa svakom novom stranicom i vodi prema vrhuncu koji je istodobno neizbježan i šokantan.

Ljubitelje fantasyja obradovat će To malo mržnje (A Little Hatred), prvi nastavak trilogije Doba ludila, popularnog autora Joea Abercrombieja. U novoj trilogiji Prvoga zakona, koja se zbiva gotovo trideset godina nakon završetka izvorne trilogije, Abercrombie žanr fantastike obogaćuje duhovitim dijalozima, crnim humorom i suptilnim nijansiranjem likova.

Od publicističkih naslova tu je Mentalni restart - Prepoznaj svoje obrasce, ozdravi od prošlosti i stvori svoje Ja u kojem klinička psihologija dr. Nicole LePera, internetski fenomen s više od pet milijuna sljedbenika na Instagramu, donosi nov, revolucionarni i holistički pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena, kao i vodič za aktivniji, autentičniji i radosniji život. Grupa: kako su jedan terapeut i grupa neznanaca spasili moj život odvažni su i brutalno iskreni memoari briljantne autorice Christie Tate o uzbudljivom iskustvu grupne terapije koje joj je promijenilo život. Priča je to o  preispitivanju najdubljih želja i prevladavanju vlastitih ograničenja koja će čitatelja inspirirati da se zagleda u sebe i shvati kako bez drugih ne možemo uživati u sretnim trenucima niti prebroditi teške.

Za mlađe čitatelje na sajmu će se također naći izvrsni novi naslovi biblioteke Stribor, od kojih se ističe kultni klasik Michaela Endea Priča bez kraja. Ovo klasično djelo njemačke fantastike svjetski je bestseler – preveden na više od 40 jezika i prodan u više od 9 milijuna primjeraka, a sada je ponovno dostupan kod nas i to s prekrasnom naslovnicom koju je osmislio sam autor. Tu su još i Legenda o Podkinu Jednouhom, srčana i čarobna epska fantazija za najmlađe čitatelje proizašla iz pera nagrađivanog autora za djecu i mlade Kierana Larwooda, obogaćena predivnim ilustracijama međunarodno poznatoga Davida Wyatta, koji je prethodno ilustrirao romane Terryja Pratchetta, Philipa Pullmana i J.R.R. Tolkiena, te novi fantastični serijal za mlade Amari i Braća noći, B. B. Alstona, koji nas vodi u maštoviti svijet čarobnjaka i magičnih stvorenja, zajedno s junakinjom Amari, kojoj se život mijenja kad preko noći sazna da magija postoji i da ona ima čarobne moći.

Iz posebne ponude edukativnih noviteta koji će razveseliti i velike i male, na popustima će se pronaći i edukativne kutije Avion: Kratka povijest zrakoplovstva, koja sadrži ilustrirani priručnik o povijesti zrakoplovstva i 3D model aviona za sastavljanje, i Dinosauri: Otkrij, nauči, istraži  koja sadrži knjigu o dinosaurima, 40 kartica s pitanjima o dinosaurima i prapovijesnim bićima te 4 modela za sastavljanje koji pomažu otkriti sve tajne dinosaura!

 

POTRAŽITE HIT NASLOV U KNJIŽARAMA ZNANJA!

Carica

Gigi Griffis